Actual

Florin Cîțu pregăteşte lista cu miniştrii. Rareş Bogdan, propus pentru o funcție importantă

adevarul.ro

 Prim-ministrul Florin Cîţu se gândește să facă ”curat” în PNL, dacă va câștiga șefia partidului. Acesta are deja un plan de renegocieri cu ministerele cu USR şi UDMR. În acest context, există riscul ca mulţi miniştri să plece din guvern.

Echipa condusă de Florin Cîţu se gândesc deja la victorie și speră ca actualul  prim-ministru să câștige șefia în PNL. În acest context, aceștia stabilesc  variantele de lucru. Echipa premierului dorește ca după 25 septembrie să aibă loc o renegociere a ministerelor cu cei de la USR şi UDMR.

Florin Cîţu, viitorul șef în PNL?

Ei se gândesc la renegocierea celor două funcţii importante în ierarhia de stat, respectiv preşedintele Camerei Deputaţilor şi al Senatului.

Florin Cîţu şi-ar dori ca Alina Gorghiu, unul dintre liberalii cei mai apropriaţi de el, să fie viitorul preşedinte al Senatului, să renunţe la partidul condus de Dan Barna şi Dacian Cioloş la Anca Dragu.

În schimb, ar putea să primească preşedinţia Camerei Deputaţilor, funcţie deţinută de Ludovic Orban, pentru Kelemen Hunor dacă ea va merge la UDMR sau pentru Dan Barna, dacă va merge la USR.

Dacă această funcţie va merge la USR, atunci partidul va trebui să renunţe la două ministere importante pe care le deţin în guvern.

Rareş Bogdan, propus  pentru o funcție importantă

Vizate de PNL sunt Transporturile, Economia, Fondurile Europene şi Justiţia.

Robert Sighiartău sau Rareş Bogdan râvnesc la Ministerul Dezvoltării al UDMR.

Dacă USR cedează Transporturile, s-ar putea face inclusiv rocade în PNL. Lucian Bode să se întoarcă la Transporturi, iar Internele să fie luate de Rareş Bogdan, potrivit Antena 3.

Rareș Bogdan, europarlamentar și prim-vicepreședinte al PNL, a transmis un mesaj după ce au apărut informații potrivit cărora mai mulți miniștri ar urma să fie schimbați din Guvern.

„Situaţia este mai complicată decât părea, dar asta nu înseamnă că nu vom pune reformele în practică. Vă asigur că încă nu se pune problema (n.r. remanierea). Este normal ca premierul să aibă dreptul să îşi evalueze miniştrii, este normal să îşi evalueze cabinetul periodic pentru că este cel care răspunde pentru punerea în aplicare a programului de guvernare. Faptul că premierul validează sau analizează activitatea miniştrilor săi nu este nimic anormal, într-un guvern funcţional, într-o coaliţie funcţională. Nu are în vedere anumiţi miniştri.

Am văzut că au apărut pe surse tot felul de… Nici domnul Nazare, nici domnul Năsui nu intră în intenţia prim-ministrului de a fi schimbaţi, dar, ca la orice remaniere, prim-ministrul are dreptul să hotărască, discutând şi cu liderii coaliţiei. Prim-ministrul nu face altceva decât să analizeze activitatea miniştrilor săi. Sigur că unele dintre lucrurile aşteptate de cetăţeni sunt uşor întârziate. Vă asigur că noi mai avem de guvernat ţara aceasta încă şapte ani şi jumătate”, a declarat Rareş Bogdan, pentru aceeași sursă.