Florin Cîţu a semnat decizia. Numire importantă la Agenția Națională a Funcționarilor Publici. Luni, 13 septembrie 2021, premierul Florin Cîțu a semnat decizia de numire a unei persoane în funcția de de preşedinte al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Public.
Prim–ministrul Florin Cîţu a semnat luni, 13 septembrie 2021, decizia de numire a Violetei Vijulie în funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici.
Violeta Vijulie îl înlocuieşte pe Liviu Mălureanu
Violeta Vijulie îl înlocuieşte pe Liviu Mălureanu şi revine, astfel, la instituția pe care a mai condus-o, în calitate de preşedinte, în perioada octombrie 2020 – februarie 2021, şi în calitate de vicepresedinte, în perioada ianuarie – octombrie 2020. Din luna februarie a acestui an şi până la data de 13 septembrie, a fost consilier al ministrului, în cadrul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene.
Vijulie: Am revenit la conducerea ANFP
„Am revenit la conducerea ANFP hotărâtă să continui reforma funcţiei publice, pe care am gândit-o împreună cu echipa ANFP. Consider că nominalizarea mea în funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, de două ori în mai puţin de un an, confirmă recunoaşterea profesionalismului meu şi încrederea de care mă bucur în rândul Partidului Naţional Liberal. Îi asigur pe toţi acei funcţionari publici care îşi desfăşoară activitatea cu seriozitate şi determinare, de respectul meu şi de tot sprijinul în dezvoltarea unei cariere frumoase, care să-i facă mândri şi să le aducă prestigiul pe care îl merită. Corpul funcţionarilor publici trebuie să nască lideri, care să îşi asume efortul de a aduce sistemul din România la standarde occidentale. Sunt aici ca să fac acest lucru posibil!”, a declarat Violeta Vijulie.
Preşedintele ANFP va continua implementarea proiectelor importante, începute în perioada primului mandat la conducerea Agenţiei: crearea E-bugetar – baza de date cu toți bugetarii din România, operaţionalizarea Concursului Naţional de recrutare a personalului din administraţia publică, întărirea parteneriatului stat – academie – ONG – companie, profesionalizarea resursei umane, introducerea inteligenţei artificiale la scară largă în administraţie, atragerea masivă de fonduri europene.