Lifestyle

Florența, directorul Galeriei Uffizi face o declarație tranșantă: „E nevoie de o taxă pentru sandvișuri”

Florența, directorul Galeriei Uffizi face o declarație tranșantă: „E nevoie de o taxă pentru sandvișuri”

Florența, directorul Galeriei Uffizi face o declarație tranșantă: „E nevoie de o taxă pentru sandvișuri”. Dacă aceasta va fi impusă turiștii care vor vizita Florența și vor vrea să i-a o gustare fugară vor plăti mai mulți bani pe sandvișul luat în grabă de la o tonetă. Acesta a constatat că există un consum foarte mare de resurse financiare generat de către localurilor de tip ”street food”. Astfel acesta propune impunerea unei taxe locale pentru antreprenorii din industria ”street food”

Florența, directorul Galeriei Uffizi cere introducerea texeo pe sandvișuri

O taxă suplimentară pe localurile de tip „street food” pentru a susține costurile necesare curățării străzii de grăsimea sandvișurilor este propunerea directorului de la muzeul Uffizi, Eike Schmidt.

„Ar fi corect să se introducă o impozitare suplimentară pentru unitățile de alimentație stradală, pe scurt, cele care nu oferă clienților spațiu și mese, ci îi obligă să mănânce direct pe stradă”.

Propunerea vizează în principal orașele de artă, inclusiv Florența, scopul fiind cel de a limita fenomenul turiștilor „mușcă și fugi”, pentru că, mâncând pe stradă, murdărește orașele.

Persoanele care mănâncă pe stradă, explică Schmidt,  care propune să se introducă o „taxă a sandvișului”, provoacă costuri comunității, deoarece străzile trebuie curățate apoi de grăsimea sandvișurilor. O operațiune costisitoare.

Vedem acest lucru în Uffizi de cel puțin două ori pe zi. Acesta este motivul pentru care cred că cei care vând mâncare fără să ofere persoanelor posibilitatea de a se așeza ar trebui să plătească o taxă, astfel încât comunitatea să o poată folosi pentru a curăța orașul».

Schmidt a mai explicat:

”Este asemănătoare cu suprataxa pentru tutun, care a fost instituită deoarece comunitatea a fost constrânsă să plătească pentru numeroșii pacienți spitalizați în secțiile de oncologie. În plus, impozitul „street food” ar ajuta mult la compensarea decalajului economic dintre cei care oferă un singur produs de mâncat rapid și cei care oferă un serviciu complet”.

Directorul Galeriei Uffizi a adaugat, conform La Stampa:

”Grăsimile sandvișului și ketchup-ul nu fac bine la piatra serena. Trebuie să fie curățate imediat, altfel intră înăuntru și pătează. Trebuie să curățăm tot timpul. Noi ne gândim la Loggia muzeului, municipalitatea se gândește la piață și, adevărul este că aceasta din urmă arată din ce în ce mai rău”.