Lifestyle

Femeile, mai afectate de stres decât bărbații. Lidia Fecioru: Tiroida are un rol foarte important

lidia fecioru adevaruri ascunse (sursă foto: antena3.ro)

Femeile, mai afectate de stres decât bărbații. Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a explicat în cadrul emisiunii Adevăruri Ascune că femeile sunt mult mai predispuse la tot ce ceea ce înseamnă stres, glanda tiroidă având un rol extrem de important în acest proces.

„De ce femeile sunt mai afectate de stres? Pentru că ele sunt mult mai predispuse la tot ce ceea ce înseamnă stres. Glanda tiroidă este un organ foarte interesant la noi, femeile. Cea mai mică chestie ne poate influenţa hormonal.

Femeia are perioada de ovulaţie, de menstruaţie şi mulţi alţi factori de stres. Tocmai de aceea, tiroida are un rol foarte important. Şi unde loveşte stresul? În glanda tiroidă.

Este primul organ care reacţionează la stimulii de orice natură. Femeile sunt mai vulnerabile, nu pentru că sunt mai slabe, ci pentru că sunt mai sensibile şi percep stresul mult mai puternic”, a explicat Lidia Fecioru, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse de la Antena 3.

Lidia Fecioru: „Femeile sunt mai predispuse la anxietate şi depresie decât bărbaţii”

„Noi, femeile, avem proprietatea asta de a ţine minte mai mult. Înmagazinăm în mintea noastră tot şi trăim cu altă intensitate, pentru că noi vorbim mai mult decât o fac bărbaţii.

Ţin minte mai multe chestii. Pentru că aşa sunt făcute ele. Aşa este felul nostru de a fi. Înşelatul, de exemplu. O femeie iartă mai greu unui bărbat dacă a înselat-o. O să ţină minte un milion de ani. Îi rămâne scris acolo.

Cum există un stimul cât de mic are să streseze acea bombiţă, imediat se face o tragedie. Până şi trăirea este identică ca acum 15,20 de ani sau când s-a petrecut.

La fel şi dacă s-a certat cu şeful. Ea va trăi acea ceartă şi acasă. Acel stres al certurilor o va urmări foarte mult timp, pe când un bărbat, el preferă să renunţe. Nu-şi bate capul.

Din cauta naturii corpului, ele tind să aibă dezechilibre hormonale. Hormoni care se înmagazinează în organism, duc la trăirea sentimentelor mult mai intens decât în cazul bărbaţilor. Ele trec de la bucurie la extaz foarte repede. De aceea, sunt mult mai predispuse la anxietate şi depresie decât bărbaţii.

Ele îşi asumă şi foarte multe lucruri. Nasc copii, îngrijesc copii, gătesc. Acum există şi bărbaţi care să facă asta, dar sunt foarte rari. Cu toate acestea, ea este cea care îşi bate capul.

Îşi asumă să trăiasă singure, să crească copii singure. Această asumare este o grijă foarte mare. Vor tot timpul să fie unde şi-au propus. Mereu aranjate, coafate, cu copiii mâncaţi. Şi să-l mai aştepte şi pe soţ plină de bucurie.

La un moment dat, toate acestea duc la o oboseală foarte mare şi le bagă într-o stare de depresie. Femeia trebuie să ţină minte foarte multe lucruri. Practic, este pe pilot automat”, spune Lidia Fecioru.