Farfurie ideală, bogată și echilibrată. Mihaela Bilic, medic nutriționist, a dezvăluit de ce este indicat să introducem mâncarea libaneză în meniul zilnic. Acest fel de mâncare este bogat din punctul de vedere al gusturilor și diversificat în ceea ce privește ingredientele.
“Sănătate înseamnă diversitate…adică puțin din tot!
Nu cred că există pe lume o bucătărie mai bogată din punct de vedere al gusturilor, mai diversă din punct de vedere al ingredientelor și mai echilibrată din punct de vedere al cantității, decât bucătăria libaneză.
Mihaela Bilic: Te satisface fără riscul să te îngrași
La ei mâncarea se bazează pe conceptul “împarte cu ceilalți și gustă din toate”. Deși la o singură masă există multe feluri de carne, legume și leguminoase, faptul că pot să-ți bucuri simțurile cu multe arome și să-ți satisfaci pofta din multe preparate, te satisface fără riscul să te îngrași. Iar dacă elimini lipia și ești zgârcit cu uleiul de măsline, chiar e posibil să fii și sătul și cu sufletul în rai.
Pe farfuria din imagine aveți frigărui de pui, salată de pătrunjel, humus simplu și humus picant, salată de vinete simplă și picantă, cremă de iaurt și brânză condimentată- mai mare diversitate nici că se poate!! Abia așa realizezi că nu e nevoie de cantitate, o lingură din fiecare e de ajuns”, a scris Mihaela Bilic, medic nutriționist.