OMS a lansat cel mai amplu lucrător sanitar din lume cu acces liber la inteligență artificială. Numele ei este ”Florence”. Florence, primul lucrător medical virtual al OMS, în varianta a doua, îmbunătățită.
Faceți cunoștință cu Florence, cel mai performant robot lucrător sanitar din lume, al OMS. Documentar Video
Organizația Mondială a Sănătății (OMS), cu sprijinul Ministerului Sănătății din Qatar, a lansat recent versiunea 2.0 a lucrătorului medical digital al OMS, Florence, care funcționează cu ajutorul inteligenței artificiale. Amintim că în anul 2020 era promovată versiunea cu numărul unu (documentar video).
Robotul lucrător medical cu inteligență artificială „Florence”, în varianta îmbunătățită, oferă o platformă inovatoare și interactivă pentru a împărtăși o multitudine de subiecte legate de sănătate în șapte limbi, în cadrul Summitului mondial al inovării în domeniul sănătății (WISH) din Qatar, a declarat organizația pentru sănătate.
„Florence poate împărtăși sfaturi despre sănătatea mintală, poate oferi sfaturi pentru a te destresa, poate oferi îndrumări despre cum să mănânci corect, să fi mai activ și să renunți la tutun și țigări electronice”, a precizat OMS într-un comunicat de presă.
„Ea poate oferi, de asemenea, informații despre vaccinurile COVID-19 și multe altele. Florence 2.0 este acum disponibilă în limba engleză, urmând să fie disponibilă în arabă, franceză, spaniolă, chineză, hindi și rusă.”
„Florence a ajutat la combaterea dezinformării în jurul COVID-19 încă de la începutul pandemiei. Pandemia a avut un efect semnificativ asupra sănătății mintale. Se estimează că actualmente 1 din 8 persoane din lume trăiește cu o tulburare mentală, potrivit OMS.
„Subiectele ei, cum ar fi tutunul și dieta nesănătoasă, ucid 16 milioane de oameni în fiecare an, în timp ce inactivitatea fizică ucide aproximativ 830 000 de persoane. Aceste decese se datorează unor boli precum cancerul, bolile de inimă, bolile pulmonare și diabetul, care pot fi prevenite și controlate cu sprijinul potrivit.”
Andy Pattison, Team Lead for Digital Channels (Șeful echipei OMS pentru canale digitale), a declarat „Tehnologia digitală joacă un rol esențial în a ajuta oamenii din întreaga lume să ducă o viață mai sănătoasă.
„Lucrătorul de sănătate cu inteligență artificială din Florența este un exemplu strălucit al potențialului de a valorifica tehnologia pentru a promova și proteja sănătatea fizică și mentală a oamenilor. La WISH, ne propunem să ne întâlnim cu parteneri vizionari pentru a continua să îmbunătățim această tehnologie de ultimă oră. IA poate ajuta la umplerea lacunelor de informații despre sănătate care există în multe comunități din întreaga lume.”
Un nou face este evident
În cadrul conferinței WISH, OMS a lansat versiunea beta a Florence 2.0 pentru a interacționa cu oamenii de știință, organizațiile de sănătate publică, antreprenorii și factorii de decizie politică și intenționează să continue să dezvolte lucrătorul digital în domeniul sănătății pentru a contribui la rezolvarea problemelor majore de sănătate cu care se confruntă lumea în prezent.
Noul face este evident dacă vedem filmarea de mai sus și facem o coparație cu imaginea din deschiderea articolului.
„Suntem încântați că Florence 2.0 a fost lansată în cadrul conferinței WISH. Acesta este un loc în care actorii globali se reunesc pentru a găsi soluții pentru sănătatea publică. OMS dă dovadă de un leadership incredibil în materie de inovare prin utilizarea unei inteligențe artificiale empatice revoluționare”, a declarat Nick Bradshaw, director al parteneriatelor și al activităților de informare la WISH.
După cum a relatat media internațională, OMS a precizat că lucrătorul digital în domeniul sănătății este o „caracteristică proeminentă a parteneriatului Sport pentru sănătate dintre OMS și Ministerul Sănătății Publice din Qatar, care a fost înființat pentru a contribui la transformarea Cupei Mondiale FIFA Qatar 2022 din acest an într-un far pentru sănătate și siguranță”.
Proiectul este sprijinit de compania tehnologică Soul Machines, care aduce la viață avataruri sub forma unor Digital People animate în mod autonom, au adăugat reprezentanții organizației care implementează ideea.
„Prin această colaborare, am creat o personalitate pentru respondentul din prima linie, care este empatică, informativă și înțelegătoare”, a declarat Greg Cross, CEO și co-fondator al Soul Machines.
„Oamenii noștri Digitali operează și răspund în timp real, oferind utilizatorilor o experiență unică și emoțională captivantă. Așteptăm cu nerăbdare să ne continuăm activitatea la Florence, în timp ce ne propunem să remodelăm și să transformăm în mod pozitiv industria medicală.”
Mai în glumă mai în serios, pe seama primei variante de robot lucrător medical s-au făcut numeroase glume. Posibil, acestea au fost corectate acum, în varianta doi.