Explicația năucitoare a specialiștilor pentru consumatorii de bere. În urma unor cercetări, oamenii de știință de la Universitatea din Plymouth au constatat cu stupoare că sticlele de bere, vin și alte băuturi alcoolice pot conține niveluri dăunătoare de elemente toxice.
Plumbul, cromul și cadmiul ce sunt prezente în majoritatea sticlelor sunt elemente ce nu pun sănătatea oamenilor în pericol. Însă situația se schimbă însă în cazul decorațiunilor smălțuite, unde s-au descoperit concentrații mari de cadmiu în cazul sticlelor de vin, bere și alte băuturi spirtoase.
Explicația năucitoare a specialiștilor pentru consumatorii de bere. „A fost întotdeauna o surpriză”
În cadrul experimentului, Andrew Turner, profesor specializat în Geochemie acvatică și Stiința Poluării la Universitatea din Plymouth, Anglia, a observat că aceste substanțe dăunătoare ce provin din elementele smălțuite de pe sticlă depășeau nivelul substanțelor toxice potrivit legislației americane și, susțin autorii cercetării, ar putea fi considerate „periculoase”.
A fost întotdeauna o surpriză să vedem niveluri atât de ridicate de elemente toxice
„A fost întotdeauna o surpriză să vedem niveluri atât de ridicate de elemente toxice în produsele pe care le folosim zilnic. Acesta este doar un alt exemplu în acest sens și dovezi suplimentare ale utilizării inutile a elementelor dăunătoare acolo unde există alternative disponibile. Potențialul acestor substanțe de a se scurge în alte articole în timpul procesului de reciclare este un motiv evident și suplimentar de îngrijorare!”, scrie sciencedaily.com.