Poveștile despre sirene au apărut cu 4000 de ani în urmă și datează până în zilele noastre. Fotografii, filmări video, relicve arheologice, sculpturi, toate reprezintă dovezi care demonstrează existența incontestabilă a sirenelor. Cu toate acestea, toți continuăm să ne întrebăm, pe bună dreptate, dacă aceasta este un mit sau o realitate.
Există sirene? Povești fascinante prin care se încearcă un răspuns la această întrebare. Video
Sirena este o creatură acvatică legendară a oceanului, care are corpul superior al unei ființe umane și corpul inferior al unui pește. Povestea sirenelor începe cu relatarea unei turiste. Copenhaga este orașul împânzit de sirene, statui. Există chiar și legenda că o sirenă se află la muzeu.
”Cu câteva săptămâni înainte de izbucnirea Corona, soțul meu a decis să îmi ofere o excursie, iar eu puteam alege unde să mergem. Bineînțeles, trebuia să merg să văd Mica Sirenă în Copenhaga. 2 săptămâni am planificat excursia. Am completat o listă cu lucrurile pe care, cred că, fiecare iubitor de sirene ar trebui să le facă în Copenhaga și anume să meargă la Muzeul Național.
Pasionata de sirene, în excursia din Copenhaga. Fotografie din blogul ei
Există o legendă conform căreia corpul unei sirene se află undeva în muzeu. Noi nu am reușit să-l găsim. Chiar dacă s-ar putea să nu fie acolo, mi-a plăcut foarte mult sentimentul pe care l-am avut de fiecare dată când eram pe punctul de a da colțul. Sirena Haraldskaer, așa cum i se spune, este un corp de sirenă găsit de un fermier, în timp ce își îngrijea câmpul. Vă las pe voi să decideți cât de mult din această poveste este adevărată.
Cea mai cunoscută atracție este, bineînțeles, statuia micii sirene. De obicei, sunt mulți oameni în jur, dar puteți totuși reuși să vă uitați bine. Ca iubitoare a Micii sirene a lui Hans Christians, mi-a plăcut foarte mult această priveliște magică.
Dacă veți căuta bine, s-ar putea chiar să găsiți mai multe sirene în Copenhaga. Una dintre acestea se află chiar în fața Bibliotecii Regale”, a povestit turista, pe blogul ei personal.
Copenhaga crede în sirene
Pe site-uri de promovare apare inclusiv mențiunea că o sirenă poate fi văzută la muzeu, cu toate acestea turista care s-a pornit să o vadă, nu a găsit-o.
Teoretic, trebuia să fie la muzeu, practic, dispăruse
Istoria sirenelor
Primele povești despre sirene pot fi urmărite până în Asiria antică, unde se spune că zeița Atargatis s-a transformat într-o sirenă de rușine pentru că și-a ucis din greșeală iubitul uman.
Sirenele sunt cel mai adesea asociate cu evenimente tragice precum înecuri, naufragii de nave, uragane și oameni pierduți pe mare. Există povești cu sirene care au ajutat oamenii și sirene care au atacat oameni sau au încercat să îi tragă în adâncurile oceanului.
De-a lungul anilor, marinarii de pe mare au confundat adesea viețuitoarele marine precum lamantini, vaci de mare și pești vâslași cu sirene. Este interesant de remarcat faptul că în jurnalul lui Cristofor Columb se povestește că a văzut creaturi sirene care aveau părul lung și blond, sâni frumoși și plini și cozi sau corpuri inferioare de pește.
De asemenea, oamenii au văzut și sirene masculine, care purtau sulițe mici cu trei vârfuri. Columb și oamenii săi au povestit că acele creaturi pe care le-au văzut erau creaturi cu partea superioară a corpului de om și partea inferioară a corpului de pește. Alți exploratori de-a lungul anilor au povestit că au văzut creaturi similare în zona de sud a Oceanului Atlantic și în Marea Caraibelor și în jurul acesteia.
Un arheolog a descoperit o presupusă sirenă. Nu se știe dacă această fotografie e reală
Punct de vedere oficial, în coadă de pește
National Ocean Service (NOAA) spune că sirenele nu sunt reale. Oficial, NOAA declară că nu există și nici nu a existat vreodată vreo dovadă a existenței unei sirene adevărate, dar continuă să spună că peste 80% din oceanele lumii rămân, încă, neexplorate.
Cu toate acestea, unul dintre reprezentanții NOAA afirmă că există posibilitatea ca o sirenă sau o creatură ”de sirenă” să existe. Orice ar fi, spune oficialul, s-ar putea ascunde, în continuare, pe fundul oceanului.
Sirenele folosesc sulițele pentru a vâna pești?
Pe fundul oceanelor, s-au găsit sulițe, unele dintre acestea fiind expuse la muzee.
Pescarii din întreaga lume au găsit sulițe ciudate, înfipte în peștii pe care i-au prins. Oare această suliță a aparținut cândva unei sirene în carne și oase care o folosea pentru a vâna pești în adâncul oceanului?
Credeți sau nu, dar pescarii din întreaga lume au găsit sulițe și vârfuri de suliță în peștii pe care i-au prins, cu sute de ani în urmă. Se presupune că folosirea sulițelor este necesară pentru a vâna pești sub apă.
Acoperă Guvernul SUA dovezile privind sirenele?
Mulți oameni din întreaga lume cred că Guvernul SUA a ucis de fapt sirene în timpul cercetărilor cu sonar și că a ascuns acest lucru. Unii oameni au susținut chiar că au văzut un cadavru de sirenă pe o plajă din California și că oamenii din Marina SUA le-au confiscat imediat camerele de luat vederi, i-au arestat și apoi i-au eliberat.
Când aceștia s-au întors pe plajă, trupul sirenei dispăruse, iar nisipul fusese curățat, inclusiv urmele de pași existente anterior. Și nu numai în SUA. Și pe alte plaje din întreaga lume, oamenii povestesc cu sufletul la gură că au văzut sirene.
Ce spun internauții
Pe site-urile de social media sunt postate multe fotografii cu sirene, de la descoperiri arheologice, fotografii, mai vechi și mai noi. Internauții spun că aceste imagini au fost prelucrate în photoshop, în timp ce alții, cred, cu tărie, că sunt perfect reale.
”O adevărată sirenă”, spune Alena. ”Sirenele nu sunt reale și nu au fost niciodată”, este de părere Adam. ”De mică sunt fascinată de ele. Povestea și filmul Mica Sirenă au un sâmbure de adevăr”, spune Christine.
Real, ireal, filmările video și imaginile, mai vechi sau mai noi, vorbesc de la sine ți îl face pe fiecare om să mediteze la sirene. Au fost sau n-au fost?
Foto: pinterest/ video: youtube