Lifestyle

Exercițiile simple pe care le puteți face pentru a îmbunătăți sănătatea ochilor

sanatatea ochilor (sursă foto: fffamilies.org)
sursă foto: fffamilies.org

Oamenii sunt fericiți să petreacă mult timp și să cheltuie mulți bani pentru a-și îngriji dinții, pielea, părul și alte părți ale feței, dar mulți dintre noi subestimează efortul la care sunt supuși zilnic ochii noștri. Având în vedere prevalența tehnologiei și dependența de dispozitivele cu ecrane, ochiul uman mediu este supus unei presiuni mai mari ca niciodată, așa că este important să faceți tot ce puteți pentru a-i menține sănătoși, mai ales dacă nu purtați ochelari sau nu vă testați ochii în mod regulat.

Newsweek a vorbit cu Dr. Ronald Benner, doctor în optometrie și președinte al Asociației Americane de Optometrie (AOA), despre modalitățile simple de a vă menține ochii sănătoși.

Trucuri pentru ochi sănătoși

O dietă sănătoasă este esențială pentru menținerea multor funcții și abilități corporale, inclusiv pentru sănătatea ochilor și a vederii. „Există diferiți factori care trebuie luați în considerare în legătură cu modul în care nutriția poate influența sănătatea ochilor și variază în funcție de fiecare individ”, a declarat Benner. „Studiile au arătat că carnea de vită organică asortată cu verdeață poate avea un efect pozitiv asupra sănătății ochilor, deoarece conține Omega-3, complexul B, aminoacizi și oligoelemente. Adesea recomandăm legumele cu frunze verzi, cum ar fi spanacul, varza și varza creață, pentru beneficiile antioxidante”.

„Deoarece organismul nu produce acești nutrienți în mod natural, este important ca ei să fie încorporați în dieta dumneavoastră și, în unele cazuri, suplimentați cu vitamine”, recomandă Benner.

Luteină și zeaxantină

„Multe studii arată că luteina și zeaxantina reduc riscul de boli oculare cronice, inclusiv degenerescența maculară legată de vârstă și cataracta”, a spus Benner. „Alimentele bogate în luteină și zeaxantină includ legume cu frunze verzi, cum ar fi spanacul, broccoli și varza și alimente de culoare galbenă/roșie, cum ar fi roșiile, morcovii, ardeii, gălbenușurile de ou și mango”.

„Dovezile științifice sugerează că vitamina C reduce riscul de a dezvolta cataractă”, a spus Benner. „De asemenea, atunci când este administrată în combinație cu alți nutrienți esențiali, poate încetini progresia degenerării maculare legate de vârstă și pierderea acuității vizuale”.

Vitamina E

„Un antioxidant puternic care se găsește în nuci, cereale îmbogățite și cartofi dulci. Cercetările indică faptul că protejează celulele din ochi de moleculele instabile numite radicali liberi, care descompun țesuturile sănătoase”, a spus Benner.

Despre acizii grași esențiali, doctorul a spus: „O parte necesară a dietei umane. Acestea mențin integritatea sistemului nervos, alimentează celulele și stimulează sistemul imunitar. Cercetările arată că acizii grași omega-3 sunt importanți pentru o dezvoltare vizuală adecvată și pentru funcția retinei. Somonul, tonul, heringul, macroul și alți pești de apă rece sunt bogați în acizi grași omega-3 și pot contribui la reducerea inflamației, la îmbunătățirea producției de lacrimi și la susținerea stratului exterior uleios al ochiului”.

Depre zinc: „Un oligoelement esențial sau o „moleculă ajutătoare”. Acesta joacă un rol vital în aducerea vitaminei A din ficat la retină pentru a produce melanină, un pigment protector al ochilor. Zincul este foarte concentrat în ochi, mai ales în retină și în coroidă, stratul de țesut vascular aflat sub retină”, a spus Benner, citat de Newsweek.