Mulți președinți nici nu au aflat fiecare ungher al Casei Albe – White House, nu au avut timp și nici curiozitate. Vom face o incursiune vizuală, așa că prezentăm în cele ce urmează schița celebrei case, care adăpostește fiecare președinte american, pe toată perioada mandatului.
Excursie virutală în interiorul celei mai faimoase case din America: White House, încăperi ascunse și misterioase. Curiozități
Casa Albă este reședința oficială a președintelui Statelor Unite, situată în Washington, D.C. Se află pe Pennsylvania Avenue, cu fața spre nord, în Lafayette Square.
Casa Albă (Executive Mansion, cum mai este numită) este înconjurată de un parc de 18 acri, cea mai mare parte a acestuia fiind pe partea de sud. Clădirea, care are 132 de camere, conține locuințele private ale președintelui și ale familiei prezidențiale, birourile executive și camerele de stat pentru funcțiile oficiale și diplomatice.
Cea mai publică dintre reședințele private este un centru de comandă fortificat pentru aproape 17.000 de angajați și este casa celei mai puternice persoane din lume. Casa Albă, 230 de ani de la prima piatră de temelie, are 6 niveluri, 132 de camere, 35 de băi, 412 uși, 28 de șeminee și necesită 570 de galoane de vopsea pentru a-și acoperi suprafața exterioară.
Date informative: Casa Albă este reședința oficială și locul de muncă al președintelui Statelor Unite. Este situată la 1600 Pennsylvania Avenue NW, în Washington, D.C., și a fost reședința fiecărui președinte american începând cu John Adams, în anul 1800 (222 ani).
Casa Albă, reședința oficială a președinților Statelor Unite, este formată din 11 apartamente private și o intrare privată pentru președinte și familia sa, precum și din numeroase încăperi pentru ocazii de stat.
Vom prezenta astăzi un infografic, adică o schiță, a Casei Albe republicată, cu permisiunea celor de la Around the World: An Atlas for Today, în publicația businessinsider.
Biroul Oval: ce trebuie să știm
Probabil cea mai faimoasă cameră a Casei Albe. Biroul Oval, care se află în Aripa de Vest, este principalul loc de muncă al președintelui. Ferestrele sunt realizate din sticlă antiglonț. Fiecare președinte poate redecora camera după cum dorește.
Principalele încăperi sunt acestea:
A. Camera președintelui
B. Biroul Oval
C. Camera cabinet
D. Camera albastră
E. Sala Est
F. Biroul primei doamne.
G. Sala de mese de stat
Singura încăpere al cărei design de bază diferă de planul original al lui Hoban este sala de mese de stat. În 1902 a fost eliminată o scară din afara sălii, iar sala de mese a fost mărită. Aceasta poate găzdui aproximativ 140 de persoane.
H Camere private sau familiale
Locuințele președintelui și ale familiei sale se află la etajele al doilea și al treilea. Această zonă nu este deschisă publicului și poate fi rearanjată și redecorată în funcție de nevoile familiei.
Cu toate acestea, câteva dintre camere, cum ar fi Dormitorul Lincoln, cu patul din lemn de trandafir de 2,7 metri al președintelui Lincoln și alte obiecte personale, Camera de oaspeți Rose sau Dormitorul Reginei, Camera Tratatului și Camera Ovală, prezintă interes istoric.
O scurtă istorie a Casei Albe
Casa Albă a fost prima clădire publică construită în Washington, D.C. A fost proiectată de arhitectul James Hoban pentru un loc ales de George Washington. Piatra de temelie a fost pusă la 13 octombrie 1792.
Printre primele denumiri date clădirii se numără Palatul Președintelui, Casa Președintelui și Conacul Președintelui. Washington și soția sa au inspectat clădirea din calcar gri în 1799, cu puțin timp înainte de moartea sa în același an.
În 1800, guvernul a fost transferat din Philadelphia la Washington, D.C., iar președintele și doamna John Adams s-au mutat în Casa Albă. În acest moment, structura era formată doar din clădirea centrală.
Câțiva ani mai târziu, Thomas Jefferson, ajutat de arhitectul Benjamin Latrobe, a adăugat terase pe laturile de est și de vest ale clădirii. De asemenea, Jefferson l-a însărcinat pe Latrobe să proiecteze aripile nordice și sudice, precum și pridvoarele clădirii, potrivit media.
Multe informații sunt ascunse încă de ochii lumii. Nu se știe nimic despre subsoluri și camerele lor ascunse, buncărele misterioase și tăinuite. Uneori, nici președinții nu trebuie să știe totul, pentru că aceasta ține de paza și siguranța lor.
Camerele istorice ale Casei Albe
Intrarea vizitatorilor se face prin aripa de est a Casei Albe. Intrarea din Porticul de Sud, prin Sala de Recepție Diplomatică, este folosită de Prima Familie și de oaspeții lor. Camerele Gold și China, folosite ca camere de control, expun, de asemenea, piese istorice de porțelan și obiecte de metal.
Alte încăperi de la parter includ o bibliotecă, placată cu lambriuri din lemn vechi de la Casa Albă, biroul curatorului, un cabinet medical și bucătăria.
Turiștii intră, de asemenea, la acest nivel pentru a vedea camerele istorice de la primul etaj, care sunt deschise publicului de la ora 10.00 la prânz, de marți până sâmbătă.
Foto: pinterest/ video: youtube