Actual

Eugen Ţapu-Nazare, senator de Neamţ dă vina pe opoziție pentru demiterea lui Cîțu. Senatorul nu se gândește cum s-a ajuns la moțiune

Eugen Ţapu-Nazare, senator de Neamţ dă vina pe opoziție pentru demiterea lui Cîțu. Senatorul nu se gândește cum s-a ajuns la moțiune

Eugen Ţapu-Nazare, senator de Neamţ și vicepreşedinte PNL, minimalizează însemnătatea și mesajul votului moţiunii de cenzură.  Guvernul a fost demis de parlamentarii PSD, AUR şi USR în ziua cu record de cazuri noi de COVID-19, iar pentru senator vina este doar a opoziției.

„281 voturi pentru haos. În ziua cu record de cazuri noi COVID, PSD, AUR şi USR au lăsat România fără guvern, din ură pentru un singur om, premierul Florin Cîţu. Doar ura i-a unit astăzi în alianţa toxică a trei partide care-şi aruncau cuvinte grele nu cu multă vreme în urmă”, a scris, pe pagina de Facebook, Ţapu-Nazare.

Senatorul PNL Neamţ a criticat faptul că partidele care au votat demiterea guvernului Cîţu nu ar avea o propunere de prim-ministru.

„Nu au propus nimic după ce au demolat. Să faci acest lucru înainte de venirea sezonului rece când se caută soluţii pentru problemele deloc puţine privind încălzirea pe timp de iarnă înseamnă, fără niciun dubiu, că acestor trei partide nu le pasă de români. PSD, AUR şi USR nu au propunere de premier. Au închis şedinţa şi au plecat acasă”, a mai spus Ţapu-Nazare.

De oameni duplicitari nu avem nevoie

El mai susţine că, prin votarea moţiunii, USR PLUS a recunoscut că miniştrii pe care i-a avut în guvern au fost incompetenţi.

„Din păcate, USR a dovedit că nu poate fi mai mult decât un partid de opoziţie, care doar contestă fără să fie capabil să construiască. România va merge înainte, PNL va merge înainte şi va guverna. Pentru că am demonstrat că suntem singurul partid capabil să implementeze reformele atât de necesare. Vom fi însă mult mai atenţi ce parteneri vom accepta la masa negocierilor. De oameni duplicitari nu avem nevoie”, a conchis senatorul Eugen Ţapu-Nazare.

Moţiunea de cenzură iniţiată de PSD a fost adoptată, marţi, de Parlament. S-au înregistrat 281 voturi „pentru” din cele 281 exprimate. Au fost prezenţi 318 parlamentari. Parlamentarii PNL, UDMR şi ai minorităţilor naţionale nu au votat. Pentru a trece moţiunea era nevoie de doar 234 voturi favorabile.