Lifestyle

Este iarnă! Să ne batem cu bulgări de zăpadă cu ciocolată. Se topesc…în gură!

Este iarnă! Să ne batem cu bulgări de zăpadă cu ciocolată. Se topesc…în gură!

Un desert delicios specific anotimpului rece de iarnă este o prăjitură potrivită pentru întreaga familie.

De fapt, bulgării de zăpadă sunt niște fursecuri care se pot face foarte ușor și nu conțin decât 70 de calorii.

Așadar, „Bulgări de zăpadă” cu ciocolată, sunt un desert minunat, potrivit pentru orice ocazie.

Practic, sunt biscuiți delicioși, cremoși și foarte moi, care se vor topi în gură. Se pot mânca și dimineața cu lapte, pentru a avea un mic dejun energic.

Printre altele, dacă aveți invitați la prânz și / sau cină, puteți încheia masa  servind acest biscuit, care va avea cu siguranță succes.

Rețeta pentru Bulgări de zăpadă cu ciocolată

Timp de pregătire: 20 minute. Timp de creștere: 2 ore. Timp de gătit: 20 minute. Timp total: 2 ore și 40 minute. Porții: aproximativ 15 bulgări de zăpadă. Calorii: 70 de calorii fiecare fursec.

 Ingrediente:

  • 100 gr făină 000
  • 100 gr făină Manitoba
  • 85 gr lapte
  • 40 gr unt
  • 40 gr apă
  • 25 gr pudră de cacao neîndulcită
  • 20 gr îndulcitor stevia (sau alternativ 40 gr zahăr normal sau trestie )
  • 8 gr de drojdie proaspătă
  • 1 plic de cremă de ciocolată Creme Ole
  • 1 linguriță de vanilie
  • 1 puțină sare

Preparare:

Încălziți cuptorul la o temperatură de 180 ° C, apoi tapetați o tavă cu hârtie de copt.  Acum pregătește crema de ciocolată conform instrucțiunilor și pune-o deoparte.

Într-o cratiță se toarnă laptele, adăugați apa, adăugați drojdia și lăsați-o să se topească.  Într-un vas separat, se toarnă cacao, vanilie, făină 000 și făină Manitoba, se amestecă și se adaugă untul după ce s-a înmuiat. Amestecați totul până când aluatul are o consistență netedă și compactă, apoi adăugați drojdia și lăsați-o să crească timp de 2 ore.

După această perioadă de timp, faceți amestecul în bile mari de 40 gr, apoi așezați-le pe hârtia de copt din tavă.

Bulgării de zăpadă cu ciocolată se pun apoi într-un cuptor preîncălzit la temperatura de 180 ° C timp de 20 de minute.

La final, lăsați fursecurile să se răcească, străpungeți-le la bază (ajutați-vă cu mânerul lingurii de lemn), umpleți o pungă de patiserie cu crema de ciocolată și umpleți-le.

Așteptați până sunt complet reci, apoi garnisiți-le, dacă doriți, cu zahăr glazură și serviți, potrivit stiridiaspora.ro