Autoritățile depun eforturi pentru a convinge populația să se vaccineze, în condițiile în care bilanțul contaminărilor cu noul coronavirus este în creștere.
Coordonatorul campaniei de imunizare, Valeriu Gheorghiță, crede că mesajul către populație ar trebui adaptat și transmis în mod corespunzător, mai ales în zonele rurale.
Valeriu Gheorghiţă: Vectorii care transmit acest mesaj ar trebui să provină, pe de o parte, din rândul personalului medical, şi aici mă gândesc în mod direct la colegii noștri din rețeaua primară de medicină de familie, care să reprezinte un factor important de încredere în comunitatea pe care ei o reprezintă, de asemenea, mai sunt şi alte persoane care sunt din afara sistemului medical și care se bucură de un încredere crescută: preoții, cadrele didactice, polițiștii, primarul ș.a.m.d. Ideile principale și principalele întrebări și răspunsuri trebuie purtate la fiecare om prin vectorii de imagini, adică trebuie o descentralizare, dacă vreți, a campaniei de comunicare și de informare.
Numărul cazurilor de coronavirus a crescut din nou ieri, depășind pragul de 500 de contaminări. Au fost raportate 541 de cazuri din 35.000 de teste.
Toate județele și municipiul București rămân în scenariul verde din punct de vedere al infectărilor cu noul coronavirus, cea mai mare incidență la mia de locuitori fiind în județul Ilfov, 0,43.
Este mai mare și presiunea pe secțiile de Terapie intensivă, în prezent fiind internați 146 de pacienți, cu 20 mai mulți decât în ziua anterioară.
În privința vaccinării, aproape 14 mii de persoane au fost imunizate ieri, peste 9.800 cu prima doză. În total, în România sunt imunizate complet peste 5 milioane de persoane.