Castravetele (Cucumis sativus) este o plantă legumicolă din familia cucurbitacee care include dovlecelul, dovleacul, pepenele galben și cel verde etc. Provine din India și este cultivat în regiuni tropicale și temperate. Se cultivă în numeroase varietăți, datorită diversității fructelor.
Consumat ca aliment, castravetele cu coajă, în stare crudă, are un aport de 20 kcal la 100 grame, din care carbohidrați aproximativ 3,63g, grăsimi 0,11g, proteine 0,65g, vitamina B1 0,027 mg, vitamina B2 0,033 mg, vitamina B3 0,098g, urme de vitamina B6 și B9, vitamina C 2,8 mg, fier, magneziu, fosfor, potasiu, zinc.
10. Datorită proprietăților din castravete, cei care consumă zilnic fructul acestei plante leguminoase vor fi protajați de boli neurologice. Castravetele conține fosfor care este legat de un risc crescut de boli cognitive.
9. Se pierde excesul de greutate. De ce? Datorită conținutului ridicat de apă. El va aduce o sațietate rapidă, controlând astfel supraalimentarea, ceea ce duce la pierderea kilogramelor în plus.
Castravetele îmbunătățește nivelul hidratării totale din corp
8. Riscul de cancer se diminuează. Fisetin, un flavonoid care a provocat un iteres mare printre cercetătorii din domeniul cancerului, este prezent în castravete.
7. Corpul tău va fi mai hidratat. 95 % din castravete conține apă. Așadar, aceast fruct îmbunătățește nivelul hidratării totale din corp.
6. Piele va deveni moale și luminoasă. Ei conțin vitamina B, cum ar fi niacin și riboflovină, împreună cu vitamina C și zinc, care sunt esențiale pentru o piele sănătoasă. Aceștia mai conțin și acid cafeic care combate iritația și inflamația pielii. Iar nutrienții din castravete ajută la combaterea semnelor de îmbătrânire a pielii.
Îmbunătățește sănătatea cardiovasculară
5. Calitatea părului se îmbunătățește și, mai mult, împiedică căderea acestuia. Vitamina B din castravete este benefică pentru sănătatea părului.
4. Îmbunătățește sănătatea cardiovasculară. Potasiu, magneziu și vitamina K, nutrienți importanți pentru buna funcționare a sistemului cardiovascular.
3.Controlează nivelul de zahăr din sânge. Datorită compușilor fenolici, flavonoide și triterpene, castravetele controlează nivelul ridicat de zahăr din sânge.
2. Oase mai puternice. Vitamina K și calciul, esențiale pentru oase mai puternice. Vitamina K reduce riscul de fracturi osoase și joacă un rol important în absorția calciului în oase.
1. Îmbunătățește sănătatea dinților. Conținutul de molibden și florură, combinația care duce la repararea cariilor dentare.Iar calciul din castravete este util pentru dinți mai puternici.
Așadar, includeți castraveții în dieta voastră zilnică.