Efecte uimitoare: ce se întâmplă în corpul tău atunci când mănânci ciocolată neagră? Ce eschimbări produce în corp acest dulce sănătos.
Ciocolata este unul dintre cele mai consumate alimente de români, fiind din ce în ce mai folosit în cofetăriile cu renume pentru a da un plus de gust prăjiturilor. Ciocolata neagră are o mulținme de beneficii, fiind considerat de medici și nutriționițti un dulce sănătos. Uite de ce este bine să consumi ciocolata cu peste 70% cacao.
Ciocolata neagră consumată în acest mod reglează tensiunea arterială și scade riscurile de a face boli de inimă sau diabet. De asemenea, stimulează circulația sângelui în organism. Găsim în ciocolata neagră o sumedenie de vitamine și minerale precum: magneziu, fier, cupru, antioxidanți.
Magneziu: Previne diabetul de tip 2, tensiunea arterială mare și bolile de inimă
Fier: Previne carența de fier, care duce la anemie
Cupru: previne accidentul vascular cerebral și alte afecțiuni cardiovasculare
Cantitatea de antioxidanți care se găsește în ciocolata neagră este de 8 ori mai mare decât cea regăsită în căpșuni.
Și nu în ultimul rând, ciocolata ne dă o stare de bine și ne stimulează energia și buna dispoziție, fiind ideală pentru cei care se confruntă zilnic cu stresul.
Ciocolata conţine teobromină, o substanţă asemănătoare cafeinei, cu efect stimulator asupra sistemului nervos central. De aceea, ciocolata nu este recomandată, sub nicio formă, copiilor cu vârsta sub 3 ani sau celor care prezintă ADHD (sindrom de hiperactivitate şi deficit de atenţie).