Editura Evenimentul şi Capital va fi prezentă la cea de-a XVI-a ediţie a Salonului de carte „Polemos” – istorie, ştiinţe politice, securitate şi apărare. Te aşteptăm, în perioada 16-22 octombrie, la Galeria Artelor a Cercului Militar Naţional cu cele mai interesante titluri din portofoliu.
Pe lângă cele mai captivante titluri cu tematică istorică, te invităm vineri, 21 octombrie, începând cu ora 15.00 și cu lansarea cărții 23 August 1944, legende și adevăr. Controverse și evaluări, coordonator: conf.univ.dr. Gavriil Preda în prezența domnului Gavriil Preda și a domnului Alin Spânu.
Cărţile cu care te aşteptăm la Salonul de carte Polemos
„În Ochiul Ciclonului”, un dialog spectaculos între Constantin Boștină, fostul secretar personal al lui Nicolae Ceaușescu, și Sorin Roșca Stănescu alături de Alice Barbu. Constantin Boștină, fostul secretar personal al lui Nicolae Ceaușescu, s-a decis să vorbească despre anii de conducere ai lui Nicolae Ceaușescu la aproape 32 de ani de la căderea regimului comunist din România. Întregul volum analizează într-o manieră obiectivă deciziile pozitive luate de dictator la acea vreme, dar și cele care au adus probleme României.
23 August 1944, legende și adevăr. Controverse și evaluări, coordonator: conf.univ.dr. Gavriil Preda. Cartea aduce în atenția iubitorilor de istorie studii pentru o înțelegere mai clară și mai nuanțată asupra unui eveniment hotărâtor din istoria contemporană a României (23 august 1944), despre care arhivele ruse, americane sau britanice păstrează încă multe și importante dosare inaccesibile cercetării istoriografice, dar ale cărui consecințe politice, economice, teritoriale militare etc. românii le trăiesc și astăzi.
Angajăm un vizionar – amintirile unui fost ministru al Apărării, autor Teodor Atanasiu. Istoria României post-decembriste este încă într-o neîncetată/perpetuă dezbatere și, cu siguranță, până la alcătuirea unei perspective naționale, fiecare dezvăluire, fiecare punct de vedere, fiecare întâmplare sau poveste vor putea reprezenta un conținut important pentru o versiune cât mai aproape de adevăr. În cele din urmă, în totalitatea/finalitatea ei, Istoria este și o sumă de selecții dintr-o masă de informații.
Târgu Mureș 1990: „Zori Însângerate” scris de Tudor Păcuraru și Florian Bichir. Cartea „Zori însângerate” este dedicată ofițerilor români, contraspioni și antiteroriști care, năpăstuiți de propriul Guvern, au ales să-și facă datoria față de Patrie cum au putut mai bine, sub huiduielile gloatei isterizate. Cartea ilustrează evenimentele și conflictele din perioada lunii martie 1990 de la Târgu Mureș, având ca piesă principală, analiza celor două volume ale Dosarului 019150, ambele însumând 453+1 file de date și informații a Biroului „B” (Contraspionaj) de la Târgu Mureș, mare parte dintre ele fiind verificate.
Glorie și dramă – Marina Regală Română 1940-1945, autori Comandor dr. Jipa Rotaru şi Comandor dr. Ioan Damaschin. Lucrarea constituie un reper științific deosebit de important pentru Istoria Marinei Române, deoarece evocă perioada cea mai glorioasă din existența ei, în slujba Statului Român, a apărării intereselor acestuia. Studierea manuscrisului lucrării, se înțelege, a constituit pentru Gheorghe Buzatu un prilej de delectare și, în același timp, unul de îmbogățire a informațiilor privind politica României în perioada celui de-al Doilea Război Mondial, eforturile și sacrificiile Marinei Regale Române, în ansamblul operațiunilor militare, de la flancul sudic al frontului sovieto-german, având drept limită Marea Neagră.
„Vânătoare de spioni” volumul scris de col(r) Ioan Burdulea. Cartea prezintă mărturisirile unui ofiţer de informaţii care a operat anti KGB pe „spaţiul sovietic” şi care a făcut parte din celebra U.M 110.
Puterea umbrei, autori Dan Andronic şi Aurel I Rogojan. Istorii din lumea informațiilor secrete. De la Ceaușescu până la Băsescu. Cartea este transcrierea unui dialog al jurnalistului Dan Andronic cu generalul Aurel Rogojan, un personaj aparte din Istoria serviciilor noastre secrete (…) implicat în făurirea și consolidarea SRI. (…) Cartea e de o excepţională valoare. Pentru Istoricul Clipei şi pentru Istoric în general.
„S.R.S – Nașul presei din România”, o carte interviu cu Sorin Roșca Stănescu în dialog cu Dan Andronic și Alice Barbu. Controversat, atipic, dar mai ales luptător, Sorin Roșca Stănescu a decis să ofere publicului o parte din secretele bine ascunse de acesta. În volumul „S.R.S – Nașul presei din România” vei găsi lucruri neștiute legate de culisele presei dinainte de 1990 și după, informații despre gazetari sau patroni de presă, afaceriști, miliardari, generali din serviciile secrete și amănuntele unor scandaluri pe care Nașu’ nu le-a detonat până azi.
Cei mai mari vizionari care au schimbat lumea, autor George Ilian. Cum ar fi dacă ai putea lua masa cu unii dintre cei mai de succes antreprenori din lume și ai purta o discuție cu ei? Ce i-ai întreba? Ei ce perspective ți-ar oferi? Află lecții de viață și de business de la vizionari precum Steve Jobs, Mark Zuckerberg, Warren Buffett și Tony Robbins, Elon Musk și Oprah Winfrey, care te inspiră. ÎNVAȚĂ SĂ GÂNDEȘTI CA UN ÎNVINGĂTOR!
Istoria unei familii de legionari povestită de „ Naşul” Securităţii, Sorin Roşca Stănescu, în volumul „Urmăritori și urmăriți”! Note de filaj, rapoarte ale informatorilor şi documente din arhiva CNSAS despre familia lui Sorin Roşca Stănescu.
Nu există criză climatică, autor David Craig. Folosindu-se de 150 de ani de articole de presă, date statistice despre temperatură – dintre care unele au fost modificate sau chiar distruse, rapoarte și chiar scrisori destinate președinților SUA și secretarilor generali ai Națiunilor Unite, volumul de față încearcă, în van, să combată ideea existenței amenințări a unei încălziri globale, schimbări climatice, urgență sau criză climatică, sau cum s-o mai numi ea, provocată de om. Noi cei din vest suntem pe cale de a comite cea mai costisitoare și dezastruoasă din punct de vedere științific și economic gafă din istoria umanității.
În cazul în care nu puteţi ajunge la Salonul de carte Polemos puteţi comanda volumele preferate şi pe www.agoramag.ro