Actual Lifestyle

Economiștii ne învață cum să strângem ”cureaua”. Ghid de economisire, în viața de zi cu zi. Video

Economiștii ne învață cum să strângem ”cureaua”. Ghid de economisire, în viața de zi cu zi. Video

Creșterile de preț sunt în linie ascendentă. Măsurile guvernamentale necesită o legislație nouă, îmbunătățită. Dar până când legea va fi schimbată, oameni nu pot face altceva decât să străngă ”cureaua”, adică, să facă economii, așa cum știu ei mai bine.

Economiștii ne învață cum să strângem ”cureaua”. Ghid de economisire, în viața de zi cu zi

Există mai multe moduri de a reduce costurile în fiecare familie și respectiv, casă, spun specialiștii în economie. Unii dintre ei, care vorbeau voalat, până nu demult, acum recunosc direct, că țara noastră se îndreaptă cu pași repezi spre o criză economică profundă, pentru care este bine să ne pregătim de pe acum.

Inflația este o boală monetară. Trebuie să ne temem de ea sau să sperăm la o revenire a ei în actualele condiții post coronavirus ?
Economiștii au păreri diferite asupra  situației prezente  și de perspectivă a actualului sistem monetar. Dincolo de ce spun economiștii , situatia arată că ne aflăm într-un punct în care inflația pare de neevitat, a spus prof. dr. Mircea Coșa, într-o analiză, pe care a efectuat-o post pandemie.

Punctul de pornire este evaluarea disponibilului de care dispunem, ţinând cont de diverse aspecte: situaţia familială, împrumuturile în derulare, perspectivele de carieră, etc. Deciziile în ceea ce priveşte economisirea trebuie să ţină cont de modul în care evoluează viaţa familială şi să fie ajustate în consecinţă, pe parcurs.

Sfaturile economiștilor sunt multe, astfel încât poate fi publicat un ghid întreg, de economisire, cu aceste recomandări de actualitate. Am selectat, pentru astăzi, cele mai importante momente, care sunt la îndemână și le putem aplica, zi de zi, fiecare dintre noi, cu ușurință.

Reguli generale de economisire

O măsură la îndemâna fiecăruia dintre noi este să atragem atenția la dispozitivele electrice care rulează non-stop și trec, la un moment dat, în modul stand-by. Acestea consumă energie electrică, dacă sunt pe modul de așteptare, așa că poate fi oprit complet după utilizare.

Deschiderea ușii frigiderului trebuie evitată dacă este posibil sau menținută cât mai scurt posibil;

Porniți mașina de spălat vase și mașina de spălat rufe numai când sunt complet pline;

Un suport de uscare este la fel de potrivit pentru uscarea textilelor ca un uscător de rufe;

Un capac trebuie să fie întotdeauna pe oală, atunci când gătiți.

În sezonul rece, temperatura camerei joacă are un rol important. Fiecare grad mai puțin economisește șase la sută din energie. Ferestrele și ușile trebuie să fie bine închise. De altfel, dacă pierdeţi căldură pe la ferestre şi uşi, puteţi rezolva problema folosind bandă de etanșare.

Foto: arhiva