Pentru a încălzi mai repede locuințele bucureștenilor, administratorul special ELCEN sustine ca sistemul de termoficare din București are nevoie urgent de centrale termice.
Compania Electrocentrale București susține că liniile europene de finanțare permit autorităților române să atragă fonduri, nu doar pentru reabilitarea rețelei de termoficare a capitalei, ci și pentru unități de producție noi sau pentru digitalizarea sistemului.
E știrea momentului despre căldură! Administratorul special ELCEN a găsit soluția
Administratorul special ELCEN, Claudiu Crețu, a explicat că dincolo de contractul semnat zilele acestea pentru reabilitarea rețelei, sistemul de termoficare din București are nevoie urgent de centrale noi în cogenerare. Singura variantă viabilă pentru un oraș de dimensiunea capitalei o reprezintă producția de energie termică pe bază de gaz, în combinație cu unități mici din surse regenerabile , este de părere Crețu.
Claudiu Crețu: „Marea parte a producției în București nu poate fi decât din gaze”
„Nevoia Bucureștiului este iarna de 1.200 de gigacalorii. Soluțiile regenerabile pot fi într-adevăr, dar de nivelul a 30 – 50 de gigacalorii. În acest moment avem în SEAB o licitației pentru un studiu de fezabilitate la CET Sud, care prevede pe lângă centrala de bază, cogenerare, ciclu combinat, și soluții regenerabile, hibride, câțiva megawați solari. În nordul Bucureștiului poate fi vorba de un proiect pe geo-termal, dar e important să înțelegem că marea parte a producției în București nu poate fi decât din gaze”, susține Claudiu Crețu, potrivit RRA.