Actual Lifestyle

După criticile venite din partea presei, ministrul Bode și șefii IGP i-au pus pe polițiști la treabă. Perchezițiile nu contenesc

După criticile venite din partea presei, ministrul Bode și șefii IGP i-au pus pe polițiști la treabă. Perchezițiile nu contenesc
ziare.com/stiripesurse.ro

În această zi de joi, 09 iunie 2022, se derulează percheziții pe mai multe “fronturi”, pe teritoriul României

Pe linia fondurilor europene se anchetează fraude uriașe

Azi, 09.06.2022, sunt în desfășurare 12 percheziţii în judeţul Dâmboviţa, la persoane suspectate că au obţinut fonduri prin programul Start-up Nation pentru IMM-uri, pe baza unor documente falsificate, prejudiciul fiind de aproape un milion de lei.

În acest sens, IGPR a anunțat: ”În această dimineaţă, 9 iunie, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, sprijiniţi de luptători de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale, efectuează 12 percheziţii domiciliare, în municipiul Târgovişte, oraşul Titu şi în comuna Dragodana, într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de obţinere ilegală de fonduri şi înşelăciune”.

Astfel, din cercetările efectuate sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, a reieşit că, în perioada iunie 2019 – decembrie 2021, 6 persoane, prin intermediul a 5 societăţi comerciale, ar fi solicitat fonduri garantate de stat prin programul Start-up Nation pentru IMM-uri.

Prin intermediul unor documente care ar fi fost falsificate, finanţarea ar fi fost obţinută de la mai multe unităţi bancar, iar prejudiciul se ridică la  994.000 de lei.

Perchezițiile continuă, într-o altă zonă, respectiv asupra unor indivizi care  dețineau arme și muniții fără drept

Pe de altă parte, în același timp (tot azi, 09.06.2022), în București și în alte 2 județe din țară au loc percheziții de amploare într-un dosar de cămătărie și șantaj.

Astfel, 8 percheziţii au loc în această dimineaţă de joi, 9 iunie 2022, în Bucureşti, Ilfov şi Călăraşi, la persoane suspectate de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, cămătărie, şantaj, furt. Sunt vizați membrii ai clanului Cocalarilor, despre care jurnaliștii locali spun că erau cunoscuți polițiștilor de multă vreme pentru preocupările lor.

În acest sens, IGPR a anunțat: ”Astăzi, 9 iunie, polițiștii din cadrul Poliției Române, Direcția Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, cu sprijinul structurilor de profil din cadrul D.G.P.M.B., I.P.J. Ilfov, I.P.J. Călăraşi şi I.P.J. Buzău, specialiştilor criminalişti din cadrul I.N.C., D.G.P.M.B., I.P.J. Ilfov şi I.P.J. Călăraşi, precum şi al luptători din cadrul S.I.A.S., pun în executare 8 mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Călăraşi, în cadrul unui dosar de urmărire penală, aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, privind săvârşirea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, furt, cămătărie şi şantaj”.

Prezenta acţiune urmăreşte:

  • documentarea activităţii infracţionale a unui grup de persoane bănuite că ar deţine arme şi muniţii, fără drept, precum şi că ar fi săvârşit furturi, cămătărie şi şantaj, în judeţul Ilfov şi municipiul Bucureşti
  • identificarea şi confiscarea bunurilor deţinute ilegal.

Nici Bacăul nu a scăpat de anchetare

Totodată, în municipiul Bacău au loc percheziții la persoane bănuite de fals informatic, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

Polițiștii de la economic, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău, împreună cu luptători pentru acțiuni speciale și criminaliști, desfășoară, în dimineața zilei de joi, 09.06.2022, percheziții domiciliare, în municipiul Bacău, într-un dosar penal ce vizează infracțiuni de fals informatic, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals, privind procesul de vaccinare anti COVID-19.

Până în prezent, din cercetări a reieșit că, în cadrul unei clinici medicale din Bacău, s-ar fi eliberat documente medicale care ar fi atestat rezultate prestabilite ale unor investigații de profil, precum și adeverințe de vaccinare anti COVID-19, în fals.

De asemenea, în timpul perchezițiilor, până în acest moment, au fost descoperite și ridicate mai multe mijloace materiale de probă, printre care și rețete medicale, semnate, ștampilate și parafate în alb.

Sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău, pentru infracțiunile de fals informatic, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals, cercetările continuă.