Inexplicabil: a trecut cu bine examenul psihologic la poliție, ulterior s-a sinucis. O durere profundă pe care o purta în suflet încă din anii copilăriei a ieșit brusc la suprafață astfel încât a atras ca un magnet o alegere greșită, ireparabilă, așa cum este sinuciderea.
Prin ce dramă cumplită a trecut polițistul care s-a sinucis la numai 21 de ani. O poveste de viață extrem de dureroasă
O dragoste neîmpărtășită s-a dovedit a fi pentru tânărul polițist Marius exact ca sarea pe care o aplici direct pe rană. Despărțirea de persoana iubită a fost prea plinul de durere din sufletul lui, după cum povestesc apropiații lui. Iubita ar fi cea care l-a părăsit, au mai spus aceștia.
Pentru a înțelege mai bine durerea care s-a dovedit a fi de nesuportat astfel încât a recurs la o alegere injustă pentru viață însăși, trebuie să știm cum a arătat, de-a lungul timpului și până la momentul tragediei, viața tânărului.
În urmă cu nouă luni de zile, Marius a absolvit Școala de Agenți de Poliție din Câmpina, unde a trecut cu bine toate testele psihologice.
Imediat după finalizarea studiilor, el s-a angajat la postul de Poliție din comuna Cavadinești. În momentul în care a recurs la gestul tragic se afla în concediu, folosind chiar arma din dotare.
Cea care l-a găsit inconștient într-una dintre camerele casei a fost chiar mama lui. Medicii ajunși la fața locului l-au găsit cu răni pe mâini și la cap.
Profund îngândurat, unul dintre prietenii lui Marius povestește, citat de media:
„Cu vreo două, trei zile înainte de a se întâmpla, a trecut chiar pe aici într-o seară. Era supărat, nu prea a stat de vorbă. Nici nu am insistat să văd despre ce e vorba.”
Au existat întrebări cu privire la arma din dotare, de ce ar fi avut-o asupra sa în timpul concediului. Un răspuns în acest sens a fost oferit de IP Galați:
„În cadrul Inspectoratului de poliție din Galați a fost pornită o anchetă pentru a se stabili cum au fost încălcate procedurile de predare a armei în perioada concediului”, potrivit Observator.
Cum era văzut tânărul polițist
Ion Andine, primarul orașului Târgu Bujor, a relatat cum era văzut tânărul om al legii de oamenii care l-au cunoscut. „Un copil respectuos, un copil care care a muncit foarte mult, un copil care a trecut până la data de ieri, cu brio, peste toate problemele cu care s-a confruntat.”
Iar printre aceste probleme la care face referire edilul menționat se numără: abandonul. Marius a fost adoptat la vârsta de trei ani dintr-un centru de plasament. Părinții adoptivi nu și-au dat seama nici mîăcar o clipă că Marius ar avea predispoziții la depresie sau stări sinucigașe.
„Un copil care a fost abandonat, sau s-a simțit abandonat, trăiește într-o traumă majoră. Momentul în care este părăsit de iubită, de partener, pentru el e ca și când ar fi sfârșitul lumii”,a explicat psihologul Cătălin Dimofte, citat de RTV.
Cercul format din ”abandon copilărie, abandon iubita” l-a determinat la gestul necugetat. Cercetările pe cazul dat continuă.