Social

Dr. Carmen Dorobăț, despre vaccinare OBLIGATORIE în școli și-n spitale: „Trebuie să țină cont de anumite contraindicații”

Dr. Carmen Dorobăț, despre vaccinare OBLIGATORIE în școli și-n spitale: „Trebuie să țină cont de anumite contraindicații”

Dr. Carmen Dorobăț, despre vaccinare OBLIGATORIE în școli și-n spitale: „Trebuie să țină cont de anumite contraindicații”! Nelu Tătaru, consilierul onorific al premierului, dorește ca vaccinarea să fie obligatorie pentru personalul din sectoarele esențiale de activitate, precum profesori, polițiști, pompieri sau jandarmi.

Fostul ministru al Sănătății și actualul consilier onorific al premierului, Nelu Tătaru, a spus marți că va discuta cu Florin Cîțu despre introducerea vaccinării obligatorii sau testarea săptămânală pentru personalul din sectoarele esențiale de activitate, precum profesori, polițiști, pompieri sau jandarmi. Totodată, obligativitatea vaccinării ar putea fi luată în calcul pentru vârstnici, bolnavii oncologici sau cei imunodeprimați.

„Acestea sunt opiniile pe care eu, ca și consilier onorific, le promovez la nivelul primului ministru, în care fac o evaluare a stării actuale”, a spus Nelu Tătaru, într-un interviu acordat jurnalistului Adrian Cojocaru, la DigiFM, în contextul valului patru al pandemiei.

În acest context, medicul Carmen Dorobăț susține că această obligativitatea ar putea genera un efect invers, iar numărul celor care refuză categoric vaccinarea ar putea crește.

„Fără îndoială tot ce este cu obligativitate nu este bine primit și mai ales că și această obligativitate trebuie să țină cont de anumite contraindicații ale acestui vaccin. Dincolo de asta, dacă ar fi să ne gândim medical, orice boală infecțioasă are o speranță în momentul în care există și un vaccin și sigur că și aceasta fiind o boală infecțioasă, ne punem bazele în acest vaccin.

Medic: Aceasta obligativitate este o decizie politică

Pe de cealaltă partea, a venit cu aceasta obligativitate este o decizie politică pe care, sigur, cei care conduc astăzi, din acest punct de vedere, trebuie să o ia, astfel încât să aibă cele mai bune rezultate și să nu avem un răspuns invers, adică dimpotrivă să obținem o scară mai largă a persoanelor care nu doresc să se vaccineze pentru că mediul medical și mediul didactic, în general profesorii, fără îndoială sunt persoanele care realizează cele mai mari socializări și care vin în contact sau nu cu persoanele bolnave și pot fi un astfel de pericol. Ar trebui să încercăm să îi convingem să se vaccineze, nu să îi obligăm”, a declarat Carmen Dorobăț la Realitatea Plus.