Lifestyle

Două alimente interzise în Săptămâna Mare. Este mare păcat dacă le mănânci

Două alimente interzise în Săptămâna Mare. Este mare păcat dacă le mănânci

Paștile reprezintă una dintre cele mai importante sărbători anuale creștine, care comemorează evenimentul fundamental al creștinismului, Învierea lui Iisus Hristos, considerat Fiul lui Dumnezeu în religiile creștine, în a treia zi după răstignirea Sa din Vinerea Mare.

Două alimente interzise de preoți în Săptămâna Mare

De astăzi a început Săptămâna Patimilor.În această perioadă, creștinii țin post, se roagă și rememorează chinurile Mântuitorului Iisus Hristos. Când vine vorba despre perioada de post, preoții interzic creștinilor să consume două alimente în această perioadă.

Este mare păcat dacă le mănânci

Oțetul și urzicile. Aceste două alimente sunt interzise a se consuma în Săptămâna Mare. Când Mântuitorul Iisus Hristos a fost răstignit pe cruce, el a fost bătut cu urzici, care i-au înțepat rănile. Apoi a fost stropit și cu oțet, pentru a-i provoca o usturime insuportabilă.

Legenda mai spune că, în timp ce era pe cruce, Mântuitorului i s-a făcut sete și a cerut apă, dar în schimb i s-au umezit buzele cu o cârpă îmbibată în oțet. De aici a pornit tradiția populară care exclude aceste două alimente, din regimul din această ultimă săptămână de post.

Așadar, oțetul trebuie să fie exclus complet din alimentație, însă poate fi folosit la curățenia casei, pentru că are proprietăți dezinfectante, potrivit avantaje.ro.

Ce să mănânci în Săptămâna Mare?

Cartofii, pâinea integrală, orezul, spanacul, broccoli, alunele, mazărea, untul de arahide, tofu, laptele de soia și lintea sunt doar câteva exemple de surse de proteine vegetale.

  • În ceea ce privește sursele de calciu cele mai bune alegeri sunt sunt frunze verzi (salată verde), tofu, semințe de susan, soia, smochine și broccoli. Zincul este furnizat de alimentele vegetariene, chiar în cantitate mai mare decât cea recomandată zilnic. Se găsește în cereale neprelucrate, legume proaspete și nuci.
  • Fasolea uscată și legumele verzi sunt principalele surse de fier din hrana vegetariană, absorbția fierului fiind favorizată de prezența vitaminei C. Consumul alimentelor bogate în vitamina C, alături de cele bogate în fier este mai mult decât recomandat. Alte surse de fier sunt lintea, soia, mazărea, prunele, smochinele, strugurii și pepenele, a adăugat nutriționistul.
  • Este perioada ideală pentru a consuma germeni de ovăz fierți cu fructe proaspete, musli cu suc proaspăt de citrice sau salată de fructe proaspete, unt de arahide, magiun de prune, pâine cu secară, pastă de linte. Ciorba de lobodă cu borș de legume cu germeni de grâu sau de ovăz, salată de crudități cu semințe de dovleac, orez fiert cu salată de crudități, mâncare de fasole verde/galbenă cu salată de rucola, andive, spanac, avocado proaspăt cu salată verde și zeamă de lămâie, cartof copt în coajă, legume înăbușite, supă de linte, humus, fasole bătută sunt delicii pe care le poți consuma în Săptămâna Mare fără restricții.