Actual Lifestyle

Doliu în presa mondială. Cea mai logevivă reporteriță de teren a murit înainte de marea ei aniversare

Doliu în presa mondială. Cea mai logevivă reporteriță de teren a murit înainte de marea ei aniversare

Fiecare muncă pe care o depunem necesită efort, dar și pasiune. Dacă cele două ingrediente sunt echilibrate și viața ne este lungă și liniștită.

La baza longevității a stat o rețetă

Tsuneko Sasamoto este considerată a fi prima femeie fotojurnalist din Japonia. Ea a murit la vârsta de 107 ani, din cauze naturale, cu puțin timp înainte de aniversarea zilei ei de naștere.

Femeia a fost pentru Japonia un fotograf pionier. Tsuneko Sasamoto a murit la data de 15 august din cauze naturale, a scris presa națională din țara ei natală. Peste circa două săptămâni ar fi împlinit venerabila vârstă de 108 ani.

Rețeta longevității a fost dezvăluită chiar de jurnalista pasionată de arta fotografică. Ea a dezvăluit că obişnuia să bea un pahar de vin roşu în fiecare seară şi să mănânce zilnic o tabletă de ciocolată pentru a se menţine în formă, relatează Reuters.

Într-un interviu acordat site-ului Art and Design Inspiration, cu ocazia aniversării a 107 ani, Sasamoto a mărturisit că un pahar de vin roşu în fiecare seară şi o tabletă de ciocolată în fiecare zi se numără printre secretele longevităţii ei.

Interviu cu fotojurnalista japoneză Tsuneko Sasamoto, centenară. Foto: Satoko Kawasaki/artanddesigninspiration

Pentru a avea o viață lungă, în plus, trebuie să ținem cont și de următoarele sfaturi, după cum a precizat chiar ea:

Nu ar trebui să devii niciodată leneş. Este esenţial să rămâi pozitiv şi să nu renunţi niciodată”;

Trebuie să te străduieşti şi să fii conştient, ca să poţi merge mai departe”.

Poveste de poveste: Tsuneko s-a născut în Tokio, anul 1914. Și-a dorit iniţial să fie pictoriţă, dar a fost descurajată de tatăl ei care nu a susținut-o în pasiunea de la acea vreme, a copilăriei, adolescenței și tinereții.

Viața timpurie: Sasamoto s-a născut în Shinagawa Ward, Tokyo, Japonia. Tatăl lui Sasamoto era comerciant de kimono. A urmat o facultate de economie casnică, dar a renunțat din cauza ambiției sale de a deveni pictoriță. După ce a abandonat școala, a urmat cursurile unui institut de pictură, fără să le spună părinților ei, și ale unei școli de croitorie.

În anul 1940 se poate spune că japoneza și-a început cariera de fotograf. Inspirată de un film alb-negru pe care l-a văzut cu o prietenă, ea a început să lucreze ca fotograf şi tot în 1940, ea s-a înscris și în Asociaţia Fotografică din Japonia.

Subiecţii ei erau din diferite medii, de la persoane celebre, precum generalul Douglas MacArthur, care a supravegheat ocuparea Japoniei de după cel de-al Doilea Război Mondial, până la soţiile minerilor.

Și încă un secret al ei, după ce citim întreaga poveste, îl reprezintă faptul că fotojurnalista centenară celebră și-a urmat inima. Pasiunea i-a adus bucurie în suflet și viață lungă. Este un model frumos, demn de urmat de fiecare dintre noi.

Foto: arhiva