Lumina de la capătul tunelului se vede acum. Administrația Fondului pentru Mediu a anunțat că a deblocat conturile la Blue Air, dar nu se știe când vor fi reluate zborurile.
Toată activitatea companiei de transport aviatic vor fi verificate cu maximă atenție pentru că a intrat și DIICOT-ul pe fir.
DIICOT-ul a intrat pe fir și pornește propria anchetă în cazul mega scandalului Blue Air
Nimic din ce este ascuns nu rămâne nedescoperit pentru totdeauna. Și chiar se dorește adevărul în cazul Blue Air, mai ales că zeci și sute de oameni au fost luați prin surprindere de orpirea bruscă a zborurilor internaționale în lanț.
Ancheta DIICOT a fost confirmată de procurorur-șef adjunct DIICOT, Oana Daniela Pâțu, potrivit Agerpres.
„A fost înregistrată o sesizare, despre obiectul ei în acest moment nu vă pot da mai multe detalii. Nu s-a început urmărirea penală in rem. Nu vă pot da mai multe detalii. Nu pot decât să confirm existenţa unei sesizări pe rolul DIICOT. Vom face verificările care trebuie pentru clarificarea situaţiei”, a declarat miercuri, 7 septembrie, Oana Daniela Pâţu la Parlament.
Date informative: Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) este o direcție în cadrul Ministerului Public din România. DIICOT a fost înființat în anul 2004 prin legea 508/2004 în scopul destructurării grupurilor infracționale organizate, frontaliere și transfrontaliere. DIICOT efectuează investigații în materia infracțiunilor grave, definite de Legea nr.39/2003 privind prevenirea și combaterea criminalității organizate. DIICOT este independentă în raport cu instanțele judecătorești și cu parchetele de pe lângă acestea, precum și în relațiile cu celelalte autorități publice.
O explicație au prezentat și reprezentanții companiei Blue Air, citați de Infofianciar:
Suspendarea zborurilor a fost determinată de faptul că, din cauza popririi tuturor conturilor companiei de către Ministerul Mediului, Blue Air se află în imposibilitatea achitării costurilor curente necesare pentru operarea zborurilor zilnice.
Foarte mulți români au rămas blocați în strainătate au recurs la măsuri de criză și au apelat la Ministerul Afecerilor Externe pentru a le oferi ajutor. MAE a anunțat că toți cetățenii români aflați în străinătate, afectați de anularea recentă a zborurilor companiei Blue Air, își pot notifica situația și se pot adresa Ministerului Afacerilor Externe fie contactând cea mai apropiată misiune diplomatică sau oficiu consular al României din statul în care se află (https://econsulat.ro/Home/DateDeContact), fie contactând Centrul de Contact și Suport pentru Cetățenii Români din Străinătate (CCSCRS), telefonic la numărul de mobil 0040751084537 sau prin email la adresa callcenter@mae.ro.
Amintim că reprezentanții Blue Air au anunțat marți că va suspenda toate zborurile până luni, 12 septembrie, din cauza faptului că toate conturile i-au fost blocate. Despre decizie nu au anunâat nici firmele de turism, nici pasagerii. Scandalul a izbucnit în aeroportul Otopeni, ieri, în jurul orei 16.00, deși compania suspendase zborurile începând cu ora 13.00. Prin această măsură bruscă, peste 3.000 de pasageri sunt afectați.