Dieta. Ai trecut de 40 de ani? Femeile trecute de 40 de ani au nevoie de o dietă de echilibrare hormonală. Ele trebuie să consume alimente cu valoare energetică ridicată, dar cu un conţinut mic de grăsimi.
Echilibrare hormonală, un lucru esențial pentru femeile trecute de 40 de ani
După 40 de ani, ne îngrășăm mai ușor, slăbim mai greu sau deloc, iar statul jos ore în șir, fără pauză, încetinește metabolismul dramatic.
Este vârsta când organismul începe pregătirea pentru menopauză. Iar la menopauză pierdem estrogenul, hormonul feminității și acesta poate fi suplinit fie prin substituție hormonală, fie prin alimente și remedii naturale.
Alimentele estrogenice:
- Soia
- Icre
- Unt
- Miere
- Ciocolată
- Alge
- Avocado
- Dovleac
- Varză
- Broccoli
- Spanac
- Sfeclă roșie
- Orez brun
- Ovăz
- Grâu
- Fasole
- Linte
- Mazăre
- Năut
- Cartofi
- Roșii
- Rubarbă
- Ardei
- Castraveți
- Țelină
- Morcovi
- Semințe de floarea-soarelui
- Susan
- Semințe de dovleac
- Fenicul
- Anason
- Gălbenuș de ou
- Prune
- Papaya
- Curmale
- Pepene galben
- Pepene verde
- Piersici
- Struguri