Actual International

Diagnostic șoc. Președintele georgian Saakașvili are o demență care evoluează rapid. Opinia specialistului

Diagnostic șoc. Președintele georgian Saakașvili are o demență care evoluează rapid. Opinia specialistului
Infoactual/arhiva

După plan, președintele georgian Saakașvili ar trebui să se prezinte în fața instanței de judecată. Doar că acest fapt este aproape imposibil iar răspunsul în acest sens l-a oferit neurologul fostului președinte georgian, acum arestat.

Diagnostic șoc. Președintele georgian Saakașvili are o demență care evoluează rapid. Opinia specialistului și contextul în care a fost exprimată aceasta

Îm cadrul procesului fostului președinte al Georgiei, Mikheil Saakașvili, un neurolog a anunțat că acesta suferă de demență în progresie rapidă și are nevoie urgentă de tratament.

Potrivit site-ului de știri TVZ Vezda, luni, 9 ianuarie 2023, el este judecat pentru că a intrat ilegal în țară, după ce a fost lipsit de cetățenie. El s-ar fi întors din America într-un container maritim.

Neurologul Shaheen Emmanuel Lahani, care a fost interogat în instanță în calitate de martor, a declarat:

„Saakașvili a dezvoltat tulburări neurologice grave în închisoare, dar cel mai important este că a fost diagnosticat cu demență progresivă rapidă. Saakașvili are convulsii, pierderi de conștiință și salturi ale tensiunii arteriale. Toate acestea sunt mai mult decât grave.”

Ea a continuat spunând că Mikheil Saakașvili are nevoie de tratament calificat în SUA sau în Europa și că ar trebui să primească o pedeapsă cu suspendare din motive de sănătate.

Camera de spital unde se află acum fostul președinte georgian a fost percheziționată, deși nu se știe în ce scop, scrie media externă.

Indiferent de justificări și opinii, procesul împotriva fostului președinte georgian Saakașvili, care suferă de demență în evoluție rapidă, continuă.

Președintele care a dus Georgia de la un stat comunist la o economie deschisă în stil occidental a făcut aceleași greșeli ca și Gorbaciov în Rusia. În ambele cazuri, acest lucru a dus la pierderi masive de locuri de muncă și la dureri economice pentru mulți, mai precizează presa.

Economia a crescut cu 10% în fiecare an sub conducerea sa și a luat măsuri drastice împotriva corupției, însă, de asemenea, i-a îndepărtat pe mulți, ceea ce a dus la războaie separatiste în anii 1990 cu Osetia de Sud și Abhazia.