Social

Dezvăluiri bombă. Fostul șef al DIICOT precizează cum se negociază salariile din MAI

procurorul Hodoniceanu; sursă foto: Libertatea.ro
FOTO: libertatea.ro

Daniel Horodniceanu, unul dintrei cei mai grei procurori ai României post-decembriste a fost oprit în trafic de un echipaj de poliție rurală. Imediat după ce i s-au cerut documentele, conform procedurii, Horodniceanu și-a pus haina de semizeu și a început a-i chestiona, deși nu avea de ce, pe cei doi ofițeri.

Folosind același tipar al persoanelor influente, procurorul Horodniceanu s-a adresat oamenilor legii cu formula „De ce nu mă cunoașteți oare? sau „Dumneavoastră nu știți cu cine vorbiți”.

Legea nu este pentru toată lumea?

Deși, nu ar fi pentru prima oară când suntem martori la asemenea evenimente, Horodniceanu, cel care a condus structura de luptă cu Crimă Organizată, actualmente vicepreședinte CSM a dezvăluit modul în care se negociază salariile personalului din cadrul structurilor de forță ale statului. Aparent, Horodniceanu în urma unei discuții pe care a avut-o cu ministrul de Interne din 2016, leafa polițiștilor a crescut cu 15%.

Nimic de condamnat, însă, ceea ce ne frapează, dacă afirmația este adevărată, modul de funcționare sau mai degrabă de nefuncționare a statului de drept în perioada în care Gabriel Oprea a fost ministru la Interne. În mod normal, într-o țară civilizată salariile cresc în funcție de performanță, experiență și alți factori similari, nicidecum în urma discuțiilor între un procuror și ministrul de Interne.

Aparent cei doi ofițeri ar fi trebuit să facă plecăciuni în fața procurorului Horodniceanu, pentru că datorită lui salariile polițiștilor au fost mărite cu 15% în 2016.

„De ce m-ați oprit”

„De ce m-ați oprit?”, așa își începe dialogul cu cei doi ofițeri de Poliție în condițiile în care fostul șef al DIICOT s-a angajat într-o depășire fără a semnala acest lucru, deși această manevră este sancționată la Clasa I se sancțiuni prevăzute în Codul Rutier. Ba mai mult Horodniceanu pe lângă faptul că nu a prezentat toate documentele necesare, depășirea a fost efectuată cu peste 20 de kilometri peste limita legală.

Nemulțumit de atitudinea polițiștilor care n-au făcut nimic altceva decât să aplice protocolul, Horodniceanu i-a amenințat pe cei doi agenți ai Poliției că va avea o discuție cu șeful Inspectoratului de Poliție din Iași. Atitudinea de semizeu practicată de Horodniceanu mai rezidă și din faptul că toate aceste nereguli reprezintă pentru procuror doar o distracție, deși au fost violate mai multe prevederi legale din Codul Rutier.

Pus în fața faptului că legea, pe care Horodniceanu ar trebui să o respecte și să o aplice, i se aplică și lui, fostul șef al DIICOT a început să se ia de uniforma agenților rutieri deși aceasta era conformă. În accepțiunea lui Horodniceanu ofițerii de poliție ar trebui să facă reverențe în fața procurorilor, care, aparent nu ar trebui să suporte consecințele legii, potrivit jurnalistul.ro.