Lifestyle

Dezbateri aprinse: Ar trebui ca școlile să interzică telefoanele mobile? Părinții sunt dezbinați

telefoanele

Se întâmplă nu numai în România, ci peste tot în lume. Problema utilizării telefoanelor mobile în școli a împărțit părinții în două tabere: pro și contra.

Dezbateri aprinse: Ar trebui ca școlile să interzică telefoanele mobile? Părinții sunt dezbinați

Cele mai multe districte școlare din Statele Unite au trecut în mod constant la limitarea accesului la telefoane mobile la școală.

Până în 2020, 77% dintre școli au interzis utilizarea acestora în scopuri neacademice, potrivit Departamentului Educației. Mulți educatori și părinți deopotrivă au tras un semnal de alarmă cu privire la numărul tot mai mare de cercetări care leagă expunerea la social media de impactul negativ asupra sănătății mintale, iar experții avertizează că copiii americani se află deja în mijlocul unei crize accelerate a sănătății mintale.

Marea majoritate a școlilor publice americane au un fel de politică privind telefoanele mobile: Unele interzic utilizarea telefoanelor în timpul orelor de curs, altele cer ca acestea să fie ținute în ghiozdane sau dulapuri, iar unele oferă pungi speciale cu fermoar care dezactivează telefoanele, dar le permit, totodată, elevilor să le țină la îndemână.

Eforturile de a restricționa accesul la telefoane se intensifică în unele comunități în acest an, inclusiv în districtele școlare din Maine, Pennsylvania și New York, care au interzis recent utilizarea telefoanelor mobile în anumite campusuri școlare.

Dar, la fel cum unii părinți spun că este inteligent să țină telefoanele departe de sălile de clasă, alții sunt ferm convinși că copiii lor trebuie să fie ușor de contactat în orice moment, mai ales când traumele provocate de împușcăturile din școli continuă să cântărească greu, se arată într-un amplu material al Washington Post.

Într-o comunitate situată la nord-est de Denver, un district școlar a revenit recent asupra unei propuneri de interzicere a telefoanelor mobile la liceul local, după un protest categoric din partea părinților.

Câți adolescenți sunt dependenți de telefoanele mobile

Rezultatele unui raport Common Sense Media au arătat că 50 la sută dintre adolescenți „se simt dependenți” de dispozitivele mobile, în timp ce 59 la sută dintre părinții intervievați cred că copiii sunt dependenți de dispozitivele lor.

Acest sondaj a arătat, de asemenea, că 72 la sută dintre adolescenți și 48 la sută dintre părinți simt nevoia de a răspunde imediat la mesaje text, mesaje de pe rețelele de socializare și alte notificări; 69 la sută dintre părinți și 78 la sută dintre adolescenți își verifică dispozitivele cel puțin o dată pe oră.

Un amplu material analiză, care oferă si soluții benefice pentru părinți și copii, click aici.

Foto: evz/ video: documentar (youtube)