Despre vin. Cum il bem? Cum il intelegem? Acestea sunt toate secretele pe care trebuie sa le stii despre licoarea lui Bachus.
Vinul alb:
Trebuie servit la o temperatura de 10-14 °C
Vinul rosu usor trebuie servit la o temperatura de 16 °C
Vinul rosu tare se serveste la o temperatura de 18 °C
Vinul trebuie armonizat cu bucatele:
Vinul alb usor poate insoti salatele si antreurile. Cel aromat este ideal pentru felurile cu peste, vitel si pasare.
Vinul sec insoteste rata, gasca, curcanul si felurile pe baza de oua.
Vinul rosu usor insoteste fripturile de vitel si de pasare.
Vinul rosu tare si sec se serveste la vanat, fripturi de vita si branza.
Vinul dulce se serveste alaturi de prajituri.
Despre vin. Cum se serveste:
Sticla de vin se desface intotdeauna cu doua ore inainte de a fi servit.
Paharul cu vin nu se umple mai mult de trei sferturi din capacitatea acestuia.
Vinul trebuie intotdeauna gustat inainte de a fi turnat in pahar. Poate fi acru, fermentat sau cu gust de dop.
O jumatate de pahar de vin are aceeasi valoare nutritionala ca a unei linguri de unt.
Sticlele de vin trebuie intotdeauna culcate orizontal. Sticla trebuie sa fie in permanenta in contact cu dopul, pentru a-i mentine umiditatea.
Despre vinul de tara este important sa stiti ca trebuie pus imediat dupa cumparare in sticle, pentru a nu-si schimba culoarea si gustul.
Gustul de dop, prezent uneori in vin, dispare atunci cand treceti incet bautura dintr-o sticla in alta, printr-o palnie in care varati un fir de cupru.