Atunci când vrem să slăbim și urmăm o dietă oarecare, este de la sine înțeles, că făinoasele dulciurile și grăsimile sunt interzise.
Dar, ce spuneți, dacă vă oferim două rețete de deserturi care pot fi consummate chiar și la dietă? Au numai 300 de calorii, dar sunt foarte gustoase și satisfac pofta de ceva dulce.
Cremă de ciocolată cu căpșune
Ingrediente pentru patru porții:
250 de ml de lapte degresat
2 ouă întregi
2 linguri de cacao
Mod de preparare:
Se amestecă pudra de cacao cu laptele, apoi se pun la foc. Ouăle se bat cu telul, apoi se încorporează încet în laptele de pe foc. Se amestecă la foc mic și se lasă să se îngroașe. Dar fără să se atingă punctul de fierbere. Când a atins consistența dorită, se retrage de pe foc, se toarnă în cupe de înghețată și se presară cu un praf de zahăr pudră. Se dă la răcit. Se pun căpșune deasupra.
Tartă cu căpșune și busuioc
Ingrediente:
600 de grame de căpșune
300 de grame de aluat
100 ml ulei de măsline
Un bețișor de vanilie
O jumătate de lămâie
2 rămurele de busuioc
80 de grame de zahăr pudră
Câteva picături de oțet balsamic
Piper proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Încălziți cuptorul la 180 de grade. Ungeți ușor o tavă de tartă cu diametrul de 24 cm. Puneți aluatul, cu o grosime în jur de 3 mm în tavă, nu uitați să acoperiți pereții. Se înțeapă din loc în loc cu furculița. Acoperiți-l cu hârtie de pergament. Puneți la cuptor aluatul și lăsați-l să se coacă 20-25 de minute.
În timpul acesta, spălați căpșunele și scurgeți-le de apă. Păstrați 450 de grame și pe restul tăiați-le în patru.
Într-un ibric puneți pe foc zeama jumătății de lămâie și zahărul pudră. Fierbeți până se dizolvă zahărul, apoi adăugați căpșunele tăiate în patru și bețigașul de vanilie tăiat în două. Mai lăsați 5 minute pe foc amestecând. Scoateți bețigașul și lăsați să se răcească.
După ce s-a copt aluatul, scoateți tava de la cuptor, îndepărtați hârtia și lăsati la răcit. Apoi, scoateți-l pe o farfurie și vărsați deasupra compoziția cu căpșune. Deasupra puneți celelalte căpșune, tăiate in două. Stropiți cu uleiul de măsline amestecat cu oțetul balsamic și presărați frunzele de busuioc. Peste tot, aruncați un praf de piper proaspăt măcinat, potrivit retetesivedete.ro