Lifestyle

Desertul inedit care înlocuiește tradiționalul tiramisu. Se prepară rapid și ușor

Desertul inedit care înlocuiește tradiționalul tiramisu. Se prepară rapid și ușor

Tiramisu este un desert tradițional italian, care are la bază biscuiți savoiardi inmuiați în cafea și acoperiți cu o cremă, compusă din mascarpone, oua și zahăr, care in unele variante este aromatizată cu lichior, dar astăzi vă propunem un desert, alternativa irezistibilă la tiramisu. Se prepară rapid și ușor.

Datorită diferitele arome ale ingredientelor folosite, acest desert are un gust puternic, dar sublim. Iată deci alternativa irezistibilă la tiramisu delicios și ușor de preparat.

Ingredientele necesare:

  • 1 kg de brânză de vaci;
  • 200 de grame de zahăr pudră;
  • 100 de grame de fulgi de ciocolată neagră;
  • 2 linguri de lichior;
  • 1 pachet de pișcoturi;
  • 2 gălbenușuri.

Desertul inedit care înlocuiește tradiționalul tiramisu. Se prepară rapid și ușor

Mod de preparare:

Ricotta se amestecă bine cu zahărul, apoi se împarte în trei părți egale. O parte din ricotta o lăsăm deoparte, a doua partea va fi amestecată cu fulgii de ciocolată, iar a treia parte – cu gălbenușurile.

Pișcoturile se înmoaie în lichiorul diluat cu puțină apă. Dacă doriți ca aroma și gustul de alcool să fie mai intense, atunci lichiorul nu se diluează cu apă. Luăm un platou și așezăm primul strat de pișcoturi înmuiate în lichiorul, diluat cu apă.

Peste primul strat de pișcoturi, așezăm ricotta amestecată cu fulgii de ciocolată. Urmează apoi un alt strat de pișcoturi înmuiate în lichiorul, diluat cu apă. Apoi așezăm un strat de ricotta amestecată cu gălbenușurile, potrivit stiridiaspora.ro.

Urmează încă un strat de pișcoturi înmuiate în lichiorul, diluat cu apă. În cele din urmă, se pune un strat de ricotta amestecată cu zahăr. La final, mai punem un ultim strat de pișcoturi. Desertul se dă la frigider să se răcească. Poftă bună!