Desertul cu care nu ai cum să dai greș vreodată. „Panna cotta” este un desert italian foarte simplu de preparat. De obicei se combina cu dulceturi, dar în cazul asta propunem să fie servit cu mango proaspat, deoarece pulpa lui este perfecta pentru acest preparat: suculenta, moale, racoritoare, cu dulceata potrivita si cu o aroma delicioasa.
Panna cotta cu mango
Ingrediente
- 250 ml lapte
- 50 g zahăr
- 2 foi de gelatina
- ½ boabe de vanilie
- Sucul de ½ portocală
- 1 mango
- Frunze de mentă proaspătă
Desertul cu care nu ai cum să dai greș vreodată. Elaborare
1. Fierbeți smântâna, laptele cu zahărul și boabele de vanilie. Cand incepe sa fiarba se scot si se adauga foile de gelatina inmuiate si scurse anterior.
2. Se amestecă bine până când gelatina s-a dizolvat, se strecoară și se distribuie în patru pahare. Se da la frigider 3-4 ore.
3. Curata mango de coaja, taie o jumatate în cubulete mici si zdrobeste restul cu sucul de portocale.
4. Turnați piureul de mango deasupra preparatului anterior, adăugați cuburile de fructe și completați paharele cu o frunză de mentă proaspătă.