Lifestyle

Desert irezistibil! Papanași cu sos de căpșuni. Bun de te lingi pe degete!

Desert irezistibil! Papanași cu sos de căpșuni. Bun de te lingi pe degete!

Desert irezistibil! Papanași cu sos de căpșuni. Bun de te lingi pe degete!

Când vine vorba de papanași cu dulceață de căpșuni nici cei mai pretențioși gurmanzi nu se pot abține. Așa că, astăzi, vă propunem acest desert extrem de gustos. Iată cum se prepară delicioșii papanași  cu sos de căpșuni.

Mod de preparare

Într-un bol se pune 500 de grame de brânză dulce, 5 ouă și 5 linguri de zahăr, 15 linguri făină. Mixați-le ușor după care adăugați 5 lingurițe de gris, coaja rasă de lămâie și un praf de copt. Din acest moment, puneți făină treptat până când compoziția devine ca o plastilină nelipicioasă. Se lasă 15 minute să se amestece ingredientele.

Într-o tigaie adâncă adăugați o cantitate însemnată de ulei la încins după care rupeți bucățele de aluat, formați bile și le faceți sub forma unor inele. Ulterior, acestea vor fi prăjite în uleiul încins pe ambele părți, iar din aluatul din gaură formăm biluțe pe care, de asemenea, le prăjim. Apoi scoateți papanașii și îi așezați pe o farfurie în care puneți șervețele de bucătărie. Îi introducem în cuptorul încins și îi lăsăm până se rumenesc frumos deasupra.

Căpșunile se zdrobesc cu mixerul vertical. Compoziția se toarnă într-o cratiță. Adăugați 1-2 linguri zahăr. Lăsați să fiarbă la foc mic aproximativ 5 minute.

După ce se răcesc un pic, așezăm papanașii pe farfurii, presărăm zahăr pudră . Pe deasupra se pune smântână și compoziția delicioasă de căpșuni!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *