Desert inedit! Reţeta delicioasă de prăjitură cu doar două ingrediente. Această prăjitură cu ciocolată este un desert inedit pentru toți pasionați de dulciuri. Vă prezentăm mai jos rețeta care cuprinde doar două ingrediente, iar rezultatul este extrem de delicios.
Desert inedit! Reţeta delicioasă de prăjitură cu doar două ingrediente
Ingredientele necesare pentru două porții:
- 200 de grame de lapte semidegresat
- 150 de grame de ciocolată neagră
Mod de preparare:
Primul lucru este să zdrobiți o ciocolată neagră cu un cuțit. Apoi transferați ciocolata zdrobită într-o cratiță. Adaugă cele 200 de grame de lapte și pune totul pe foc, la foc mic. Cratița trebuie lăsată pe foc până când ciocolata se topește complet, potrivit stiridiaspora.ro.
Pentru ca amestecul nu se lipească, este necesar să amestecați continuu cu o lingură de lemn. Când ciocolata s-a topit complet, opriți focul și amestecați cu un blender vertical, aproximativ câteva minute. Compoziția trebuie să se îngroașe ușor.
Când ciocolată neagră cu lapte s-a îngroșat, se toarnă într-o ceașcă de înghețată sau într-o formă de tort. Ulterior, se dă la frigider cel puțin patru ore, după care nu mai rămâne decât să o serviți. Poftă bună!
Beneficiile consumului de ciocolată
- Consumul de ciocolata poate ajuta la reducerea nivelului de colesterol LDL
- Ciocolata poate preveni declinul memoriei
- Ciocolata poate reduce riscul bolilor de inima
- Ciocolata poate preveni un accident vascular cerebral
Cercetatorii de la Harvard Medical School recomanda consumul a 2 cesti de ciocolata fierbinte pe zi pentru a mentine creierul sanatos si pentru a preveni declinul memoriei. Ei spun ca ciocolata fierbinte ajuta la circulatia sangelui in creier.
Consumul de ciocolata ar putea ajuta la scaderea riscului de aparitie a bolilor de inima cu o treime, spun cercetatorii de la Universitatea din Cambridge, conform unul studiu publicat in BMJ (British Medical Journal).
Autorii au concluzionat ca sunt necesare studii experimentale suplimentare pentru a confirma un efect potential benefic al consumului de ciocolata.
Oamenii de stiinta canadieni au efectuat un studiu care a implicat 44489 de persoane si au constatat ca oamenii care mananca ciocolata au fost cu 22% mai putin susceptibili de a suferi un accident vascular cerebral decat cei care nu au consumat.