Fara cuptor! După cum ați citit. Acesta este prajitura cu iaurt si Nutella fara cuptor, mai ales daca nu esti foarte priceput in bucatarie sau nu ai prea mult timp sa ii rasfati pe cei dragi cu un desert complicat.
Aici vă împărtășim rețeta noastră, care pe lângă faptul că este delicioasă este și ușor de făcut. Vă oferim și câteva sfaturi care vor face acest fel de mâncare și mai ușor, mai versatil și mai economic. Datorită ușurinței, puteți apela la ajutorul copiilor și vă puteți bucura de un moment în familie.
Cum să faci o prăjitură cu iaurt și Nutella fără cuptor?
Ingrediente:
- 1 cană de Nutella sau crema alune de pădure (250 g).
- 15 fursecuri cu vanilie sau ciocolata.
- 1 cană de smântână pentru frișcă (230 g).
- Trei linguri de zahăr pudră.
- 1 1/2 cani de iaurt ferm, de preferat simplu (300 g).
- 1 lingura de vanilie (15 g).
- Sucul unei lămâi.
Pregătirea
- Mai întâi, luați o formă rezistentă la cuptor sau din silicon și acoperiți-o cu folie de plastic.
- Puneți Nutella la microunde timp de 30 de secunde pentru a se topi.
- Pasați fursecurile într-un blender sau robot de bucătărie. Dacă nu aveți ustensile electrice, puteți pune fursecurile într-o pungă de plastic cu fermoar și puteți lovi ușor cu pumnul sau cu un ciocan de bucătărie până se zdrobesc.
- Apoi, combinați Nutella cu prăjitura până faceți o pastă fermă.
- Faceți o bază în fundul recipientului cu aluatul de biscuiți și Nutella.
- Se da la frigider si se lasa aluatul sa se intareasca.
- Acum pregătiți crema de iaurt. Pentru a face acest lucru, puneți crema într-un recipient adânc și bateți cu mixerul până când își depășește volumul.
- Adăugați zahărul pudră și vanilia.
- Apoi amestecați iaurtul ferm și rece cu sucul de lămâie.
- Acum, uniți ambele amestecuri. Adauga aceasta crema pe baza de fursecuri si Nutella.
- Loviți ușor matrița refractară, astfel încât amestecul să fie răspândit uniform.
- Dați la frigider timp de patru ore sau până când este suficient de fermă pentru a fi tăiată.
- Servește această tartă bogată de iaurt și Nutella cu sirop de ciocolată și fructe de pădure roșii proaspete.