Cine nu dorește un desert delicios după masă? Iar o porție generoasă de tort de alune și ciocolată este pur și simplu delicios. Acest desert delicios fără ouă, fără făină și fără unt se pregătește ușor, nu necesită preparare termică și va fi pe gustul oricărui iubitor de ciocolată și alune.
Ingrediente pentru tort:
- 500 grame caise confiate
- 200 grame de stafide
- 50 ml lichior de portocale
- 50 grame de ciocolată
- 200 grame de migdale
- 200 grame de alune de pădure.
Mod de preparare:
- Se pun în blender caisele confiate, stafidele, ciocolata rasă și lichiorul de portocale. Se pasează totul până devine o pastă.
- Se pune amestecul într-un bol și se adaugă migdalele și alunele tăiate felii.
- Se amestecă cu grijă, se pune pe un platou și se nivelează dându-i-se o formă rotundă. Se păstrează la rece.
- Poftă bună.