Nici descinderile nu mai sunt ce erau. Marţi seară se anunţau descinderi de amploare la Poşta Română pentru miercuri dimineaţă. Miercuri dimineaţa, descinderile n-au avut loc pentru că era vorba de predarea unor documente.
Directorul general al Poștei Române, Valentin Ștefan spune că documentele pe care le-a solicitat DNA, săptămâna trecută, acoperă o perioadă de peste 30 de ani, precizând că „există o multitudine de solicitări acolo, de la contracte de muncă, inclusiv deplasările poștei în străinătate”.
Descinderile DNA la Poşta Română anunţate cu o seară înainte. Ce caută procurorii şi ce spune directorul instituţiei
„Mâine dimineață, procurorii DNA vor perturba foarte mult activitatea uneia dintre cele mai mari companii ale statului român, iar impactul va fi devastator.
Potrivit informațiilor noastre, procurorii DNA vor descinde mâine, la primele ore ale dimineții, la mai multe locații ale Companiei Naționale Poșta Română”, scria marţi seara, puterea.ro. (facsimil)
Ce spune Valentin Ștefan, directorul general al Poștei Române despre ancheta care vizează instituţia
A doua zi, procurorii DNA așteptau actele cerute de la Poşta Română, așa cum se spunea și în adresa prezentată în facsimil. Anchetatorii au cerut contractele de muncă și documente despre ce angajări şi deplasări au făcut şefii instituţiei. Ancheta îi vizează, în special, pe directorul Poștei Române și pe consilierii lui din perioada 2021-2022. După ce vor primi documentele cerute, procurorii anticorupție vor începe și audierile.
„Documentele pe care le-au solicitat săptămâna trecută acoperă o perioadă de peste 30 de ani. Noi pregătim acum documentele necesare încă din 1988. Există o multitudine de solicitări acolo, de la contracte de muncă, inclusiv deplasările poștei în străinătate”, a precizat Valentin Ștefan, directorul general al Poștei Române, la Antena 3.
„Nu știu exact toate deplasările, acum, ale colegilor din companie. Se pleacă foarte mult din Poșta Română. Încercăm să internaționalizăm Poșta. Încercăm să o conectăm la tot ce înseamnă bussines global. Am avut ieșiri relativ dese, cred că am fost de trei ori anul trecut și de vreo 4-5 ori anul acesta.
Poșta e capușată de 30 de ani. În clipa în care lucrurile se schimbă, acest sistem ticăloșit reacționează. Exact asta se întâmplă acum. Mă bucur că această instituție (n.r. DNA) este interesată de Poștă Română. Și eu, ca director general, am făcut nenumărate plângeri, peste tot unde a fost nevoie, în ultimul an. Cred că este doar un rezultat al muncii echipei din care fac parte, din ultimul an. Că în sfârșit instituțiile statului sunt interesate și de Poșta Română”, a mai spus acesta.
Poșta Română: Am primit o solicitare de documente din partea Direcției Naționale Anticorupție, toate cu circuit intern
Într-un comunicat de presă, Poşta Română anunţă că va colabora cu orice autoritate de control abilitată şi este deschisă oricăror solicitări oficiale privind activitatea sa.
În urma unor informații apărute în spațiul public, Poșta Română face câteva precizări: operatorul național de servicii poștale a primit o solicitare de documente din partea Direcției Naționale Anticorupție, toate cu circuit intern, pe care le vom transmite instituției solicitante. Compania își respectă toate obligaţiile impuse prin lege şi gestionează cu atenție și seriozitate toate proiectele pe care le realizează.
Totodată, Poşta Română colaborează cu orice autoritate de control abilitată şi este deschisă oricăror solicitări oficiale privind activitatea sa.
Poșta Română, una dintre cele mai mari companii deținute de statul român, este o entitate verificată în mod frecvent de către instituțiile de control și considerăm firești aceste demersuri. Menționăm că o parte dintre documentele solicitate recent de DNA au o vechime de peste 30 de ani.
Totodată, managementul actual al companiei își desfășoară activitatea cu integritate, responsabilitate și grijă pentru toate resursele aflate în proprietatea Poștei Române. Așa cum a demonstrat, până acum, actualul management acționează cu transparență și acordă tot sprijinul instituțiilor statului român”, se mai spune în document.