Lifestyle

Depozitarea banilor acasă. Specialiștii ne învață câți bani să avem la îndemână și unde să îi ținem în casă

Bani mai mulți pentru români
Infoactual

În nenumărate rânduri, specialiștii în economie, au transmis, prin intermediul media, să avem bani și cash. Există situații când cardurile se blochează, pur și simplu, există un momentul aglomerat când băncile nu mai fac față fluxului de cumpărături, în weekend de obicei, și tranzacțiile întâmpină probleme atât interbancare cât și externe, la deținători.

Depozitarea banilor acasă. Specialiștii ne învață câți bani să avem la îndemână și unde să îi ținem în casă

În general, poliția ne sfătuiește să nu depozităm prea mulți bani acasă. O anumită sumă poate fi totuși utilă în caz de urgență. Este important să avem anumite sume de bani la dispoziție. Acest lucru a fost demonstrat în timp, de exemplu, inclusiv prin erori de software în dispozitivele de plată cu cardul sau alte nmotive numai de bancheri știute. Din cauza întreruperii unei activități bancare, clienții nu pot plăti decât cu numerar, ca alternativă, în numeroase magazine din toată țara.

Câți bani ar trebui să avem cash

Inclusiv specialiștii în economie din România au spus să avem o sumă suficientă de numerar acasă, pentru diferite necesități cotidiene. Irina Chiţu, analist economic, a explicat la Antena 3 ce înseamnă fondul de siguranță și câți bani cash trebuie să ai în casă în cazul în care apar situații de urgență, neprevăzute.

Aceasta a precizat că ține de fiecare persoană câți bani cash vrea să țină în casă, în funcție de cheltuielile pe care știe că le are, însă ar fi bine ca suma să fie între 1.000 – 2.000 de lei.

Unde este cel mai bun loc pentru a-i păstra acasă

Despre locul potrivit unde să ținem banii, aici ține de creativitatea fiecărui om în parte. De exemplu, românii îi țin la saltea, moldovenii la ”bancă”, în traducere la borcan, iar germanii la frigider.

Foto: ziarulromanesc.de

Statistic vorbind, unul din zece oameni alege un loc în dulap, mai ales în sertarul pentru șosete sau lenjerie intimă. De asemenea, numerarul este ţinut adesea sub saltea. Apoi există cutia de depozitare în bucătărie sau în rezervor. Aceste ascunzători sunt cunoscute de mult timp de hoți și, prin urmare, nu mai sunt în niciun caz sigure.

Experții recomandă locuri greu accesibile sau care să nu ofere indicii. Un plic de o supă congelată poate fi o ascunzătoare: bancnotele sunt puse într-o pungă de supă etanșă și înghețate, inclusiv banii, scrie media germană. O altă sugestie ar fi să îngropăm banii într-un ghiveci de flori. Potrivit asigurătorului, cel mai sigur rămâne un seif montat permanent într-un perete, astfel încât hoții să nu îl poată lua pur și simplu.