Cunoscuta criptomonedă Bitcoin, cea mai importanta moneda digitala, cu o cota de piata de aproape 70%, s-a depreciat cu 10%. În ultimele 12 zile, Bitcoin a pierdut 32.094 dolari. Banca Centrala a Chinei a anuntat ca a convocat cateva banci si companii de plati, solicitandu-le sa ia masuri drastice impotriva tranzactionarii de criptomonede.
Decizia Chinei a dus la scaderea pietei de criptomondede. Bitcoin scade cu 10%
Bitcoin s-a depreciat cu 10% , moneda a scazut la 32.094 dolari. Banca Centrala a Chinei a anunțat că este cel mai redus nivel din ultimele 12 zile si un declin de aproape 50% fata de maximumul de 64.895 de dolari atins in data de 14 aprilie. Cea mai importanta moneda digitala s-a depreciat cu peste 20% numai in ultimele sase zile dar pe ansamblul acestui an s-a apreciat cu peste 10%.
Autoritatile din provincia chineza Sichuan au interzis activitatile de minare de bitcoin
Productia de bitcoin din China reprezenta anul trecut aproximativ 65% din productia globala, conform datelor Universitatii din Cambridge, iar regiunea Sichuan era al doilea mare producator chinez.
Luni, Banca Centrala a Chinei (PBOC) a anuntat ca a convocat cateva banci si companii de plati, solicitandu-le sa ia masuri drastice impotriva tranzactionarii de criptomonede. Intalnirea oficialilor vine dupa ce luna trecuta Comitetul de dezvoltare si stabilitate financiara de la Beijing avertiza ca statul chinez va lua masuri ferme impotriva activitatilor de minare de bitcoin si a activitatilor de tranzactionare cu criptomonede, in incercarea de a elimina riscurile financiare.
Decizia Chinei a dus la scaderea pietei de criptomondede. Bitcoin scade cu 10%
Banca Centrala a Chinei a cerut institutiilor sa demareze verificari amanuntite ale conturilor clientilor pentru a-i identifica pe cei implicati in activitatile de tranzactionare cu criptomonede si sa taie urgent canalele lor de plati.
PBOC a venit cu o soluție pentru a restabili moneda. Experții au solicitat bancilor si companiilor de plati sa investeasca mai mult in tehnologiile folosite pentru a identifica mai bine tranzactiile legate de criptomonede si pentru a cunoaste mai bine activitatea clientilor lor, potrivit ziare.com.