De necrezut! Ce se întâmplă CHIAR ACUM la mormântul lui Arsenie Boca. Locul în care sute, sau chiar mii de credincioși ajungeau în fiecare zi, astăzi este scăldat în liniște. Singurii care mai vizitează mormântul sunt maicile, preoții sau doi, trei oameni de-ai locului.
În vreme de pandemie, mormântul părintelui Arsenie Boca, din păcate, se află în liniște deplină. Credincioșii care își doresc să ajungă din nou pentru a se închina la crucea părintelui, vor putea face acest lucru respectand însă cel mai porbabil câteva reguli noi.
Drumul de acces către Mănăstirea Prislop devenea neîncăpator. În orice zi a săptămânii, în orice lună, mii de pelerini veneau în pâlcuri la mormântului Sfântului Ardealului. Oamenii erau atrași ca un magnet de locul unde se odihnea părintele Arsenie Boca. Aici e locul în care se rugau și a cereau ajutor pentru rezolvarea problemelor lor.
Distanțarea socială e imposibilă la Mănăstirea Prislop
Oamenii mergeau spre închinare pe rând, în liniște și respectând anumite regulile de ordin interior ale mănăstirii. Cu toate acestea și deși e de necrezut, aglomerarea făcea ca distanțarea socială să nu fie întocmai posibilă.
Acesta este și motivul pentru care, acum, la locul sfânt ajung doar rugăciunile celor care au nevoie de ajutor.
Cel mai probabil după ridicarea măsurilor restrictive, oamenii se vor putea întoarce pentru a se închină la mormântul părintelui. Conform legislației în vigoare, însă, totul se va desfășura după niște reguli clare.
Părintele Arsenie Boca, ajutorul și mângâierea românilor în nevoie
Personalitate marcantă a bisericii ortodoxe române, părintele Arsenie Boca a avut o viață dedicată întru totul slujirii lui Dumnezeu. De asemenea, „Sfântul Ardealului” așa cum este denumit de către pelerini a fost și un bun duhovnic pentru mii de români.
După cum se știe, regimul comunist l-a pedepsit însă asupru pe cel care a mângâiat și a ajutat oamenii. Arsenie Boca a fost ajutor, încă din timpul vieții, pentru mii de români care îi cereau ajutorul și îndrumarea. A fost închis în închisoarea de la Canal, condamnat la muncă silnică și oprit de la a sluji. Cu toate acestea părintele nu s-a dezis de biserică și a continuat să îi inrume pe credincioși așa cum o făcea și înainte.
Părintele Arsenie a trecut la Domnul în 1989, chiar înainte de Revoluție.