Lifestyle Social

De la îngrijitor la miliardar. Momentul schimbării vieții lui Tony Robbins a început la vârsta de 17 ani

De la îngrijitor la miliardar. Momentul schimbării vieții lui Tony Robbins a început la vârsta de 17 ani
wikipedia.org

Din poziția de îngrijitor, începând de la 17 ani, pas cu pas Tony Robbins și-a schimbat viața, devenind  un celebru vorbitor la nivel international.

Tony Robbins și-a construit singur cariera de „antrenor de performanță”  la nivel mondial. Un astfel de job presupune „vânzarea” stadioanelor cu seminarii de coaching de viață, precum și oferirea de consultanță pentru clienți precum investitorul miliardar Paul Tudor Jones și CEO-ul Salesforce Marc Benioff.

Momentul cheie al schimbării vieții lui Robbins din îngrijitor în miliardar

Punctul de plecare al lui Tony Robbins în dezvoltarea unui imperiu de mai multe miliarde de dolari l-a reprezentat momentul în care acesta, la vârsta de 17 ani, și-a cheltuit propriul salariu pentru un seminar.

Povestea, pe scurt, a vieții lui Tony Robbins

Tony Robbins provine dintr-o familie de 3 frați, el fiind cel mai mare. S-a născut la data de 29.02.1960 și a crescut în North Hollywood, California, SUA, iar mama lor era dependentă de droguri și alcool și îi abuza fizic. În acest context, Tony a spus: „și a trebuit să-mi protejez fratele și sora, așa că am devenit psiholog practic doar din necesitate”, potrivit businessinsider.com

De asemenea, miliardarul a mai spus că:

  • a urmat școli care poate nu au fost potrivite pentru familiile bogate, dar în care încă era în mod clar unul dintre elevii „de partea greșită a căilor”.
  • până când era junior în liceu, a devenit obsedat de întrebarea ce îi separa pe cei care nu au avut de cei care nu au, pe copiii populari de cei proscriși și așa mai departe.
  • după școală, la vârsta de 17 ani, Robbins lucra ca îngrijitor și îi ajuta pe oameni să se mute în weekend pentru a câștiga bani ca să-și ajute familia.

Adesea, Robbins, în timpul activităților pe care le desfășura, adresa diverse întrebări proprietarilor pentru a afla cum ajunseseră aceștia să fie bogați.

De exemplu, unul dintre proprietari a fost întrebat: „Tatăl meu a spus că înainte erai așa de ratat și cum de ai atât de succes acum. ?”…..„Doar un copil poate spune aceste lucruri”, a spus Robbins râzând, iar tipul se uită la mine și spune: „Tatăl tău a spus ce?””

La întrebarea sa, bărbatul respectiv i-a spus că a început să-și schimbe viața după ce a mers la un seminar de-al lui Jim Rohn, pe care l-a descris ca fiind „un bărbat care ia tot ce a învățat în 20, 30 de ani din viață și revarsă în aproximativ patru ore”.

În momentul primirii acelui răspuns, Robbins a cerut proprietarului să îl ajute în sensul de  a-l duce gratuit la un seminar viitor. Însă, motivând că  această facilitate nu ar fi apreciată, Robbins a fost refuzat .

La momentul respectiv, Tony Robbins câștiga 40 de dolari pe săptămână, iar un bilet la seminar era de 35 de dolari. Dar, cu toate acestea, Robbins a hotărât să își dea salariul obținut într-o lună pentru a merge la seminarul susținut de Jim Rohn. Astfel, Robbins a spus:

  • „Am luat această mare decizie de a cheltui o săptămână de plată pentru a merge la acest eveniment și am stat acolo și am fost hipnotizat”
  • „Și asta a început jocul pentru mine”.

Câteva dintre cărțile scrise de Tony Robbins, care l-au făcut celebru

  • Prima sa carte importantă a fost publicată în 1987, cu titlul „Unlimited Power” (Putere nemărginită), unde Robbins vorbește despre sănătate și energie, depășirea temerilor, comunicarea persuasivă și consolidarea relațiilor personale.
  • Următoarea sa carte care s-a bucurat de succes este „Awaken The Giant Within” (Descoperă forța din tine), publicată în 1991. A folosit propria tehnică de condiționare neuro-asociativă, în încercarea de a oferi cititorilor câteva tehnici de dezvoltare personală.

Dar cine a fost Jim Rohn?

Despre Jim Rohn se știe că la vârsta de 30 de ani a fost un agent de marketing care a fost determinat să-și urmărească înclinația pentru a vorbi în public cu normă întreagă. Rohn a dezvoltat o filozofie de leadership și o serie de discursuri în jurul acesteia, inspirat de fostul său șef, antreprenorul  John Earl Shoaff.

În momentul în care Tony Robbins l-a întâlnit pe Rohn, el a ținut aceste discursuri de dezvoltare personală directorilor și angajaților de la Standard Oil. Lui Robbins i s-a părut captivantă abordarea lui Rohn și a surprins ceea ce încerca el să obțină din viață în acel moment al vieții sale.

Ulterior, Robbins l-a abordat pe Rohn să lucreze pentru el și în curând a devenit protejatul lui. Apoi, Robbins a dezvoltat o versiune de mare energie, mai personalizată a ceea ce a făcut Rohn, care a fost, de asemenea, mai influențată de teoriile din psihologia comportamentală pe care a studiat-o. Robbins a susținut sute de seminarii în America de Nord, astfel că la vârsta de 26 de ani, era milionar cu o carte de succes.

Declarația lui Robbins după moartea mentorului său

După moartea lui Rohn în anul 2009, Tony Robbins a spus că totul a început cu mentorul său.

„Mi-a dat un mod de a privi viața care mi-a permis să nu cer ca viața să fie mai ușoară, ci să cer să fiu eu mai bun. M-a făcut să realizez că secretul vieții era să muncesc mai mult pentru mine decât pentru slujba mea sau orice altceva”, a spus Robbins.