Lifestyle

De ce vi se pare că timpul trece mai repede. Există o explicație științifică, legată de „bătăile inimii” Pământului

De ce vi se pare că timpul trece mai repede. Există o explicație științifică, legată de „bătăile inimii” Pământului
Foto: Pixabay/video: youtube

Unii oameni spun că timpul trece mai repede. Se trezesc dimineața și … acum este seară. Parcă nu mai au timp de nimic. O explicație ar fi rezonanța Shumann, spun unii, în timp ce alții consideră că este normalitate, doar precepția noastră este alta, la care se adaugă și mai multe lucruri de făcut în timpul zilei, decât înainte.

Timpul trece mai repede? Este de vină rezonanța Schumann?

Rezonanța magnetică a Pământului vibrează cu aceeași frecvență pe care o au ritmul inimii și undele noastre cerebrale. În 1952, fizicianul german W.O. Schumann a descoperit că Pămantul este inconjurat de un puternic câmp electromagnetic, aflat pe partea inferioara a ionosferei, la o distanta de aproximativ 100 kilometri de Terra. Acest câmp avea, pe atunci, o rezonanta de 7.83 pulsații pe secundă.

Rezonanța aceasta poartă numele celui care a descoperit-o, Schumann. Oamenii de știință au descoperit ca toate fiintele vertebrate, dar si creierul uman vibreaza pe aceasta frecventa. Este considerată un fel de memorie biologică, care menține echilibrul vietii, scrie yogasat. Orice dereglare de la aceasta frecvență se manifestă prin boală, practic nu putem fi sănătosi decât dacă suntem racordați la aceasta vibrație.

Timp de mii de ani, rezonanța Terrei a fost de 7.83 Hz. Începând de la sfârșitul ultimului mileniu, această frecvență s-a constatat că se accelerează, gradat și consecvent. Bătaia “inimii” Pământului sau Rezonanța Schumann crește printr-o frecvență susținută, armonioasă și sincronizată de 13.13 Hz, conducând către inversarea polilor magnetici. Această frecvență are un puternic impact asupra stărilor noastre fizice, emotionale, mentale și spirituale.

Durata zilei pe Pământ scade sau crește?

Când este vorba de trecerea timpului şi, mai ales, de percepţia acestuia, a devenit aproape un loc comun să constatăm şi să spunem că ”nu mai ajunge timpul”, că nu ştim pe unde trec zilele, săptămânile, lunile, anii. Dăm vina pe ritmul vieţii cotidiene, extrem de stresant, pentru cei mai mulţi, nu înţelegem de ce nu reuşim să facem decât o parte dintre lucrurile pe care ni le propunem pentru o zi.

Ne amintim diverse întâmplări şi avem impresia că s-au petrecut ieri, deşi, poate, au trecut săptămâni sau chiar luni de atunci. Cu toate acestea, paradoxal, deşi senzaţia este că timpul se comprimă, în realitate, spun specialiştii, pe măsura trecerii timpului, durata unei zile creşte, se arată în materialul celor de la  destepti.ro.

Potrivit unora dintre teorii, curgerea timpului terestru se va accelera în continuare până la apropierea de “punctul zero”, care corespunde inversării polilor magnetici ai Pământului. Fenomenul este văzut de mulţi ca fiind Apocalipsa prevestită de Biblie, potrivit căreia planeta va fi cuprinsă de întuneric timp de trei zile. Conform acestei logici, în “momentul zero” cele 24 de ore ale timpului terestru vor corespunde la zero ore efective, se arată într-un amplu reportaj marca evz.ro.

Consecinţele acestui fenomen sunt incredibile: planeta şi toţi locuitorii acesteia vor trece într-o altă dimensiune. Se pare că după trecerea prin Punctul Zero, soarele va răsări la Vest şi va apune la Est.

În modul cum percepem timpul, intervin și o serie de alţi factori perturbatori, cum ar fi cei psihologici sau emoţionali. Dincolo de percepţiile subiective, oamenii de ştiinţă sunt de acord însă că este şi o realitate obiectivă comprimarea/accelerarea timpului, care are legătură cu Rezonanţa Schumann/Rezonanţa magnetică a Pământului. Analize în acest sens încă se mai fac. Până atunci râmânem la ideea principală și anume că …timpul nu ne mai ajunge, pentru tot ceea ce ne-am propus să facem în fiecare zi, lună sau an.

Foto: Pixabay/video: youtube