Alimentele de tip fast-food sunt un fel de mâncare preferat de o mare parte a populației. Gusturile și preferintele oamenilor sunt captate imediat, însă aceste produse conțin extrem de multe calorii și oferă la o singura masă tot numărul de calorii necesar pentru întreaga zi.
Acest subiect a fost discutat și de medicul Corina Zugravu. Doctorul spune că organismul reacţionează la alimentele fast-food ca la o infecţie.
„Genul acesta de alimentaţie induce în organism o stare de inflamaţie care durează destul de mult timp după ce nu am mai mâncat produsele respective şi care, practic, ne face să ne simţim, să reacţionăm ca şi cum am fi bolnavi pentru o oarecare perioadă de timp.
Creşte stresul oxidativ, creşte solicitarea diverselor aparate şi sisteme din corpul nostru şi, practic, în timp, dacă lucrurile se prelungesc şi acest tip de alimentaţie nu se rezumă la o masă ocazională, putem să observăm apariţia unor boli cronice, cum sunt cele de inimă, diabetul zaharat sau obezitatea care e însoţită şi mai mult de o stare de inflamaţie cronică”, a explicat dr. Corina Zugravu, medic primar în igiena alimentației și nutriție, marţi, la Antena 3.
„Înseamnă că începe să se secrete în organism, la diverse niveluri, un ansamblu întreg de substanţe biochimice active care acţionează ca şi cum am avea o stare de infecţie acută – ca şi cum am avea gripă tot timpul.
Nu ne curge nasul tot timpul, spre exemplu, dar organismul nostru resimte acest lucru ca şi cum am avea o infecţie cronică”, a atras atenţia dr. Corina Zugravu.