Lifestyle

De ce este bine să mănânci orez iarna. Alimente ideale în sezonul rece: Ne încălzesc!

De ce este bine să mănânci orez iarna. Alimente ideale în sezonul rece: Ne încălzesc!

De ce este bine să mânânci orez iarna. Dr. Ruxandra Pleșea, nutriționist, a dezvăluit care sunt alimentele pe care trebuie să le consumăm în sezonul rece. Dacă vara alegem salate, fructe, sau limonade, iarna lucrurile se schimbă și este indicat să adaptăm dieta în funcție de temperaturile scăzute.

Din categoria cerealelor, cele mai recomandate în această perioadă rece sunt hrișca, meiul, orezul integral sau porumbul, ne recomandă dr. Ruxandra Pleșea, medic nutriţionist. Pastele e bine să le păstrăm pentru la vară, scrie Antena 3.

Dr. Ruxandra Pleşea: hrișca, meiul, orezul şi porumbul ne încălzesc

„Ne pregătim pentru frig şi alegem, inconștient sau nu, mâncăruri/alimente „încălzitoare”.

Vom descoperi că, dintre cereale, ne încălzesc: hrișca, meiul, orezul integral sau porumbul, iar altele, precum grâul, pastele, orezul basmati, amarantul și ovăzul… sunt bune, „mai la vară”, a scris medicul nutriţionist Ruxandra Pleșea, pe pagina sa de Facebook.

De ce este bine să mănânci orez iarna. Alimente ideale în sezonul rece: Ne încălzesc!

„În medicina tradiţională chineză, ayurvedica, alimentele sunt pe categorii: care ne încălzesc pe interior, dar şi care ne răcoresc.

Acum vrem să ne încălzim, ca să facem faţă şi bolilor şi să avem o imunitate bună şi vom alege alimente încălzitoare. Rădăcinoasele, spre exemplu, sub formă de supă-cremă. Tot în această perioadă apare şi dovleacul.

De asemenea, e nevoie de mai multe grăsimi bune, dar nu excesiv”, explica, recent, medicul nutriționist Ruxandra Pleșea, la Antena 3.