Deși este una dintre cele mai populare licori din țara noastră, berea băută în exces vine la pachet cu o serie de consecințe grave. Dacă vă aflați printre persoanele care obișnuiesc să consume zilnic câte o doză, luați în considerare faptul că organismul poate suferi enorm.
Majoritatea consumatorilor responsabili de alcool consideră că respectivul conținut care se regăsește într-o sticlă de bere produce efecte nocive mult mai mici în comparație cu băuturile tari precum whiskey sau vodka, dar lucrurile nu stau deloc așa.
Berea este cea mai consumată băutură alcoolică din țara noastră
Totodată, berea este cea mai apreciată și consumată băutură din țara noastră, cel puțin 40% dintre români consumă cel puțin o bere pe săptămână, potrivit portalului revista-piata.ro. Chiar dacă vă limitați la o singură bere pe zi, asta nu înseamnă că organismul nu are de suferit, da dimpotrivă.
Primul efect care se observă imediat constă în faptul că veți dezvolta „burtă de bere”. De ce? Deoarece conține un număr foarte mare de calorii, și spre deosebirile de caloriile consumate prin alimentație se depun uniform pe corp, în timp ce în cazul berii, grăsimea se va depune pe abdomen.
Consumatorii obișnuiți de bere trebuie să se gândească de două ori înainte de a consuma mai mult decât este indicat, spre deosebire de restul populației, consumul regulat și mai ales excesiv de bere crește riscul de tensiune arterială ridicată, diabet sau atacuri vasculare cerebrale.
Ce înseamnă burta de bere
Un alt efect negativ pe care doctorii îl asociază cu un consum iregulat de bere constă în bolile de rinichi, care se pot transforma în pietre la rinichi, sau mai grav, insuficiență renală. Nu în ultimul rând și somnul este afectat de consumul excesiv de bere și nu este exclus ca respectiva persoană să se confrunte cu episoade de insomnie.
Băut în doze mari, chiar și ocazional, alcoolul scade imunitatea corpului și îl viciază de abilitățile de a combate infecțiile chiar și la 24 de ore după beție. Pe de altă parte, în cantități moderate, lichidul bahic poate ajuta consumatorul să fie mai relaxată și mai puțin anxioasă.
Efectele alcoolului depind de o multitudine de factori printre care: sexul; condiția fizică și sănătatea mentală; utilizarea altor medicamente sau a drogurilor. Totodată, efectele alcoolului sunt accentuate în cazul persoanelor care consumă pe stomacul gol, au o toleranță mică, este consumat de persoane tinere sau slabe, există un procent muscular scăzut sau este consumat de persoane care nu beau alcool de obicei.