Lifestyle

De ce e bine să mânânci murături! Mencinicopschi: Au foarte multă vitamina C

De ce e bine să mânânci murături! Mencinicopschi: Au foarte multă vitamina C

De ce e bine să mânânci murături! Prof. Gheorghe Mencinicopschi a vorbit despre un aliment valoros, bogat în vitamina C. Acestea se îmbogțesc într-o microfloră probiotică, sănătoasă!

”Un aliment foarte valoros este reprezentat de murături. Astăzi este o mare confuzie. Mulți consideră că murăturile sunt, spre exemplu, castraveciorii sau gogoșarii în oțet. Murăturile sunt legumele și fructele puse la murat în saramură unde are loc un proces de fermentare. Astfel, legumele și fructele murate se îmbogățesc într-o microfloră probiotică, sănătoasă, la fel ca cea din iaurt, dar mult mai vastă!

De ce e bine să mânânci murături! Mencinicopschi: Au foarte multă vitamina C

Murăturile merg foarte bine cu mâncarea grasă, grea. Pe de altă parte, murăturile fermentate au foarte multă vitamina C. În plus, varza are și alte substanțe care protejează mucoasa gastrică”, a zis prof. univ. Dr. Gheorghe Mencinicopschi la România TV.