Senzația de foame apare atât la persoanele care doresc să slăbească, cât și la cei care au o greutate stabilă. Pentru a găsi soluții de durată la aceste pofte bruște, trebuie să acționați pe mai multe fronturi simultan.
Creșterea în greutate este multifactorială și în această zonă se află consumatorii mari din mesele principale, cei care mănâncă cantități normale, dar într-un mod dezechilibrat și pofticioșii incontestabili. Pentru aceștia din urmă, mâncarea devine practic o obsesie incontrolabilă și tactica de a lupta împotriva acestei gustări premature nu este aceeași.
Înainte de a te ataca bând un pahar mare de apă, așteptând să treacă situația, uneori trebuie să fii interesat de alte indicii și să înțelegi originea acestor atacuri de foame pentru a scăpa definitiv de ele.
Opriți regimurile hipocalorice și hipolipidice
Regimurile hipocalorice, și mai precis cele hipolipidice, merg direct la eșec. După urmărirea lor timp de câțiva ani, iritabilitatea, anxietatea și greutatea se regăsesc, deoarece apar deficiențe în timpul regimurilor care modifică alte funcții și în special cele ale glandelor tiroide și suprarenale care încetinesc.
Metabolismul bazal este redus considerabil și în cele din urmă puține calorii sunt „arse” în repaus, mai degrabă decât folosirea lor, sunt stocate.
Pentru a remedia acest fapt, este necesar să se reechilibreze contribuțiile grăsimilor bune și, prin urmare, să se integreze acizii grași esențiali și mai ales atunci când atacurile foamei se bazează pe alimente grase și sărate.
Revitalizează glanda tiroidă și suprarenală
Tiroida este unul dintre organele cheie ale metabolismului energetic. Dacă funcționează încet, anumiți nutrienți îi permit să accelereze și mai ales L-tirozină, Guggul (Commiphora mukul) și iod (Lugol).
În ceea ce privește glandele suprarenale, este esențial un complex de vitamine B, precum și ingestia de maca care ar trebui luată dimineața la micul dejun.
Stabilizarea glicemiei
Dependența de zaharuri și amidon este o realitate autosusținută datorită mesajelor care sunt răspândite în mod obișnuit: „mănâncă amidon la fiecare masă”, „pâinea este bună pentru sănătatea ta” … De fapt, fiind atras de pâinea prăjită, o farfurie de paste sau orez, sau o prăjitură, ciocolată sau suc de fructe revine exact la fel: aportul de glucoză. Și când încărcarea glicemică totală a unei mese este prea mare, glicemia crește, ducând la secreția de insulină, hipoglicemia reacționând la pachetul dvs. de disconfort și, prin urmare, nevoia irezistibilă de zahăr.
Prin urmare, limitarea încărcăturii glicemice zilnice este unul dintre indiciile fezabile. Pentru a-și optimiza eficacitatea, un oligoelement este impus peste toate: cromul. De fapt, capacitatea sa de a menține metabolismul glucidic a fost recunoscută. Acesta joacă un rol fundamental în conversia zaharurilor în energie, în reglarea poftei de mâncare, reducerea atacurilor de nevoie de zahăr și creșterea masei slabe care permite transformarea proteinelor în mușchi. Îmbunătățește sensibilitatea celulelor la insulină și astfel menține glicemia, asigurând absorbția normală a glucozei în celule și reglând transformarea zaharurilor în grăsimi de rezervă.
Detectați dependențele de alimentele la care cineva este hipersensibil
Deși poate părea paradoxal, alimentele cele mai slab tolerate sunt adesea cele pe care le preferăm. Întrebarea care trebuie pusă este „dacă te-ai afla pe o insulă pustie, ce mâncare ți-ar lipsi în primul rând? ». Răspunsul la această întrebare, pe care fiecare trebuie să și-l pună, este unul dintre parametrii principali.
De fapt, unele alimente, cum ar fi produsele lactate care furnizează cazeină și lactoză, și alimentele care conțin gluten, sunt vectori de „alergeni” pe care organismul le va lupta secretând substanțe calmante. Iar de aceste substanțe, organismul va deveni „dependent”.
Reechilibrează hormonii feminini
Unele dintre aceste nevoi urgente de zahăr la femei se datorează unui simplu dezechilibru hormonal, care se întâmplă mai precis în perioadele premenstruale sau în menopauză.
Opriți proliferarea drojdiilor intestinale
Umflarea recurentă, durerile de cap, mâncărimea, infecțiile ORL recurente și starea de spirit proastă când se instalează foamea și convulsiile sunt semnele caracteristice ale unui exces de drojdie care proliferează în intestine. Întrucât acesteaa din urmă se hrănesc cu carbohidrați, dulciuri și alcool, este posibil ca aceștia să fie una dintre cauzele atacurilor de foame.