Actual Lifestyle

De ce a ales Elon Musk să închirieze Castelul Bran de Halloween, pentru o petrecere privată cu vedete și miliardari

De ce a ales Elon Musk să închirieze Castelul Bran de Halloween, pentru o petrecere privată cu vedete și miliardari
Libertatea/Colaj

După cum deja îl știm pe Elon Musk, miliardarul american nu întreprinde nicio acțiune care să nu îi aducă un câștig, pe termen scurt sau lung. Alegerea României, castelului Bran, pe care co-fondatorul Tesla l-a închiriat pentru o petrecere privată de Halloween, unde și-au anunțat prezența vedete internaționale și miliardari celebri, face parte dintr-un plan pe care Musk vrea să îl realizeze.

De ce a ales Elon Musk să închirieze Castelul Bran de Halloween, pentru o petrecere privată cu vedete și miliardari

Elon Musk, cel mai bogat om din lume, fondatorul Tesla și, de ieri, șeful Twitter, va fi în acest weekend în țara noastră. El a închiriat Castelul Bran pentru o petrecere privată, la care vor lua parte mai mulți miliardari și vedete de la Hollywood. Informația a fost confirmată a anunțat Libertatea și Mediaflux.

Surse apropiate Castelului Bran au răspuns și întrebării Infoactual, care a vrut să știe dacă știrea se confirmă într-adevăr. Responsabilii de eveniment au transmis că nici nu confirmă exact, dar nici nu infirmă.

Prezența lui Musk și a invitaților lui celebrii și bogați înseamnă, în primul rând, cea mai bună promovare de pe urma căreia, Castelul va avea numai beneficii.

La petrecerea privată de Halloween, organizată de Musk la Castelul Bran, au fost invitați actrița Angelina Jolie, fondatorii Google Larry Page și Sergey Brin, fondatorul PayPal Peter Thiel și alți magnați prieteni cu miliardarul, dar și români care sunt prieteni cu invitații lui Musk. O parte dintre ei au ajuns deja în țară pentru marea petrecere ce va avea loc în această noapte.

Ce se află în spatele a ceea ce se vede

În urmă cu aproape două luni, Elon Musk a vorbit despre un Halloween Epic, referindu-se la Neuralink, un proiect online, desigur.

Neuralink Corporation este o companie de neurotehnologie care dezvoltă interfețe creier-mașină (IMC) implantabile. Co-fondată de Elon Musk, Max Hodak și Paul Merolla, sediul companiei se află în clădirea Pioneer Building din San Francisco, împărțind birourile cu OpenAI Neuralink a fost lansată în 2016 și a fost lansată, pentru prima dată, în martie 2017.

Neuralink a anunțat că lucrează la un dispozitiv „asemănător unei mașini de cusut” capabil să implanteze fire foarte subțiri (cu o lățime de 4 până la 6 μm) în creier și a demonstrat un sistem care a citit informații de la un șobolan de laborator prin intermediul a 1.500 de electrozi. Ei au anticipat începerea experimentelor cu oameni în 2020; dar între timp au mutat această proiecție pentru anul 2022. Această tehnologie, expusă de vizionarul Musk, este contestată de mulți oameni de știință (MIT Technology Review).

Se spune că Elon plănuiește evenimentul de Halloween încă din luna august 2022. Amintiți-vă că în Update #3 se menționează că a angajat un regizor, așa că aceasta ar putea fi doar o lovitură mediatică uriașă. Ne așteptăm la o mare campanie de marketing în jurul Neuralink direct de la Castelul Bran, scrie presa americană. Iată o captură de ecran a unui Tweet despre eveniment:

Elon Musk a scris în vară pe pagina sa de Twitter

De ce a ales Musk castelul Bran pentru Halloween, una dintre cele mai importante sărbători ale americanilor, împrumutată și de statele europene, inclusiv România?

Pentru Elon Musk, petrecerea de la Castelul Bran este o alegere bine cântărită. Ce are de câștigat? Promovarea Twitter și dezvoltarea proiectului Neuralink.

Cu siguranță sunt și alte beneficii, dar aceste două sunt cele mai vizibile în acest moment.

Elon Musk a angajat un regizor pentru Dracula’s Experience

Miliardarul Elon Musk, cel mai bogat om de pe planetă, care a cumpărat recent Twitter, a angajat un regizor pentru a organiza o experiență Dracula cu adevărat senzațională pentru oaspeți. Iar când banii nu sunt o problemă, se așteaptă ca experiența să fie cu adevărat grandioasă.

Poveștile cu fantome de la castelul Bran s-au răspândit în întreaga lume și aceasta deoarece Dracula este personajul romanului cu acelaşi nume scris la sfârsit de veac XIX de irlandezul Bram Stoker.

Dracula este un conte transilvan, stăpân al unui castel ridicat undeva pe vârf de stâncă înaltă, de unde străjuie valea râului şerpuind prin Principatul Transilvaniei.

El este adesea confundat cu Vlad Tepeş, prinţul valah, domn peste castelul, azi ruină, din Principatul Valahia. Cum Castelul Bran este singurul din Transilvania care corespunde descrierii lui Bram Stoker, lumea întreagă se referă la el ca fiind Castelul lui Dracula. Autorul înfăţişează castelul contelui ca fiind aşezat pe marginea unei teribile prăpastii brăzdate când şi când de crăpături profunde.

Culmea ironiei este că Bram Stoker nu a vizitat niciodata România. În descrierea imaginarului Castel al lui Dracula el pleacă de la o prezentare a Castelului Bran disponibilă în Anglia sfârşitului de secol XIX.

Într-adevar, castelul, aşa cum apare el în gravura tipărită în prima ediţie a romanului “Dracula”, seamănă izbitor de bine cu Castelul Bran, si numai cu acesta. De altfel, se bănuieşte că pentru a descrie plăsmuitul Castel al lui Dracula, Stoker a folosit ilustraţia Castelului Bran din lucrarea lui Charles Boner „Transylvania: Its Product and Its People”, (London; Longmans, 1865).