Putem să spunem adio mod avion și bună ziua comunicațiilor aeriene, deoarece Uniunea Europeană (UE) dă undă verde companiilor aeriene pentru a instala cea mai recentă tehnologie 5G.
Dacă ai telefon performant o să-l ții deschis și în avion. UE le permite companiilor aeriene să instaleze tehnologia 5G
Potrivit publicației Brussels Times de vineri, 25 noiembrie 2022, pasagerii vor putea să își folosească telefoanele inteligente în timpul zborurilor, așa cum fac în mod normal.
Comisia Europeană ar fi adaptat legislația privind telefonia mobilă pentru a o alinia la cele mai recente tehnologii de comunicare. Comisarul european pentru piața internă, Thierry Breton, a declarat:
„Cerul nu mai este o limită atunci când vine vorba de conexiuni de mare viteză și de mare capacitate. 5G va permite servicii inovatoare pentru oameni și oportunități de creștere pentru companiile europene”.
Așa-numitele „pico-celule” vor fi instalate în avioane, ceea ce va permite o acoperire 5g sigură și conectarea cu transmițătorii prin satelit din întreaga lume. „Pico-celula” permite efectuarea de apeluri telefonice, transmiterea de mesaje text și transferul de date prin satelit către receptoarele mobile de la sol.
Extindere frecvențe 5G
Avioanele nu vor fi singurele care vor beneficia de această tehnologie, deoarece Comisia lucrează la elaborarea unei legislații care să deschidă frecvențele 5G pentru conexiunile wi-fi în mașini, autobuze și alte mijloace de transport. Țările UE au primit termen până la 30 iunie 2023 pentru a face accesibile benzile 5G în țările lor respective.
În timp, conexiunea în timpul zborului poate fi un lucru bun, dar în același timp, acest lucru va supăra, fără îndoială, mulți călători care se bucură în prezent de liniștea zborului.
Precizare: Ce este modul avion
„Mod avion” este o funcție a echipamentelor și dispozitivelor care ne permit să rămânem fără niciun tip de conexiune wireless. În mod avion nu vom putea accesa date mobile, nu vom putea primi apeluri sau trimite mesaje. Nici nu vom putea folosi Wi-Fi, NFC, Bluetooth, GPS sau alte forme de comunicare prin unde, potrivit site-ului de specialitate.
În ultimii ani a fost dezvoltată o a doua formă de „airplane mode” prin care putem păstra câteva opțiuni precum Wi-Fi sau Bluetooth. În mod avion putem totuși folosi funcțiile telefonului de cameră sau lanternă, de exemplu. În plus, vom avea acces la memoria lui internă pentru a putea consulta documente sau vizualiza / asculta fișiere multimedia descărcate anterior.