Lifestyle

Cum se prepară rafinatul gem de smochine: rețetă pas cu pas. Este o încântare!

Cum se prepară rafinatul gem de smochine: rețetă pas cu pas. Este o încântare!

Gemul de smochine are o aromă dulce care se potrivește foarte bine cu complementele precum pâinea, pâinea prăjită sau iaurtul natural. Îndrăznești să-l prepari acasă? Descoperiți două rețete.

Caise, piersici și căpșuni ocupă podiumul celor mai consumate gemuri în multe case. Cu toate acestea, există și alte opțiuni delicioase, cum ar fi gemul de smochine.

Un fruct foarte dulce și delicat cu care se obține o dulceață ideală pentru a se combina cu ingrediente dulci și sărate.

Gem de smochine de casă

Pregătirea gemurilor a fost întotdeauna o resursă culinară bună pentru a profita de toate acele fructe care sunt în cantitate mare sau care sunt pe cale să se strice.

În cazul smochinelor, prezintă un interes deosebit, deoarece este un fruct care are un sezon scurt și este greu de conservat. În plus, este o delicatesă delicioasă și plină de nutrienți.

Nu este necesar să fii un mare bucătar pentru a-l pregăti, deoarece este foarte simplu, ușor de urmărit și într-o oră de dăruire obții un rezultat spectaculos. Astfel, vei avea suficientă dulceață de smochine pentru a te delecta pentru un sezon bun.

Rețetă gem de smochine

Aceasta este prepararea tradițională a oricărui gem, care combină fructe și zahăr. Acest ultim ingredient este în cantitate mai mică, deoarece smochinele sunt de obicei destul de dulci.

Ingrediente

  • 1 kilogram de smochine proaspete coapte.
  • 400 de grame de zahăr (puteți folosi 200 de grame de zahăr alb și 200 de brun).
  • Sucul unei lămâi.

Notă: aceste cantități sunt suficiente pentru a umple 3 sau 4 borcane de sticlă de dimensiuni medii.

Cum se pregătește gemul de smochine de casă

  • Ștergeți ușor fructele cu puțină hârtie de bucătărie sau o cârpă moale. Apoi scoateți tulpina superioară și curățați smochinele. Dacă sunt foarte coapte și nu este posibil, nu se întâmplă nimic, deoarece nu strică rezultatul final al rețetei.
  • Apoi, tăiați în sferturi și adăugați într-o cratiță. Adăugați sucul de lămâie și zahărul.
  • Se amestecă bine și se prepară pe flacără medie-mare. Cand incepe sa fiarba, coborati focul si gatiti aproximativ 30 de minute. Se amestecă ocazional pentru a rupe bucățile mai mari.
  • Este necesar să verificați gătitul, deoarece cu cât fructul este mai copt, cu atât este nevoie de mai puțin timp.
  • Textura finală depinde de gustul fiecăruia. Dacă îl preferați mai fin, puteți trece prin blender înainte de ambalare.
  • Luați borcanele și capacele sterilizate. Umpleți-le cu amestecul încă fierbinte.
  • Ultimul pas: acoperă bine și lasă cu capul în jos câteva ore. În acest fel, durează câteva luni la temperatura camerei.